Σε άριστα επίπεδα η κρουαζιέρα στην Ρόδο φέτος


Πολύ ικανοποιητικά εξελίσσεται μέχρι στιγμής για τη Ρόδο ο θαλάσσιος τουρισμός με τα κρουαζιερόπλοια, παρ’ ότι η έναρξη της σεζόν ήταν μάλλον απογοητευτική.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, Βασίλη Παπαοικονόμου, μέχρι τώρα έχουν σημειωθεί 100 κατάπλοι κρουαζιερόπλοιων που μετέφεραν 64.000 επιβάτες. Αυτό αντιστοιχεί στο 65-70% της κίνησης του 2019, ενώ ολόκληρο το 2020 είχαν καταπλεύσει μόλις 7 κρουαζιερόπλοια με 8.000 επιβάτες.

Μάλιστα από τον προγραμματισμό των εταιρειών προκύπτει ότι είναι προγραμματισμένες άλλες 127 προσεγγίσεις, με τελευταία για φέτος στις 18 Δεκεμβρίου.

«Στην αρχή της σαιζόν οι κρουαζιέρες γίνονταν με το σύστημα της «φούσκας», αλλά ευτυχώς τώρα οι επιβάτες κυκλοφορούν ελεύθερα, οπότε τονώνεται η αγορά και η τοπική οικονομία», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η πορεία της πανδημίας μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη της κρουαζιέρας και συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των μέτρων, προκειμένου να μην υπάρξουν ακυρώσεις προσεγγίσεων ή επαναφορά του συστήματος της «φούσκας» που δεν επιτρέπει στους επιβάτες να κινηθούν όπως θέλουν στις περιοχές που επισκέπτονται.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια