Να αναλάβει τις ευθύνες της η ΔΕΗ ζητά ο Μάνος Κόνσολας


Τον Αυτόνομο Σταθμό Παραγωγής της ΔΕΗ στην Κάλυμνο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, κ. Μανώλη Μουσελλή, τον Δήμαρχο Καλύμνου, κ. Δημήτρη Διακομιχάλη και από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου και μέλος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Άγγελο Καλαθιανάκη.

Συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Σταθμού Παραγωγής της ΔΕΗ Καλύμνου, κ. Ρωμανό Σταύρο, και συζήτησε τόσο μαζί του όσο και με τους εργαζόμενους για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις αλλεπάλληλες διακοπές ηλεκτροδότησης.

Η μεταφορά και ενεργοποίηση δύο ηλεκτροπαραγωγών ζευγών θα οδηγήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης μέχρι τη Δευτέρα αλλά αυτό, όπως ανέφερε ο Μάνος Κόνσολας, δεν λύνει το πρόβλημα.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αφού εξήρε την προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι κάτω από αντίξοες συνθήκες επισήμανε ότι:

«Η ΔΕΗ, ως εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες και έχει απαιτήσεις από τους καταναλωτές της, οφείλει να αναλάβει και αυτή τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες και στις επιχειρήσεις που δεν έχουν καμία ευθύνη για τις διακοπές της ηλεκτροδότησης των τελευταίων ημερών».

Ο Μάνος Κόνσολας οριοθέτησε τέσσερα (4) βήματα που πρέπει να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν άμεσα:

1ον: Μείωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ του Αυγούστου για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις σε Κω, Κάλυμνο και Λέρο, όπως ακριβώς εφερμόστηκε και για τους κατοίκους της Αττικής, τον περασμένο Φεβρουάριο, με τις διακοπές ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας.

Για το θέμα αυτό, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας, ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία προς τη διοίκηση της ΔΕΗ.

2ον: Αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού με νέο και σύγχρονο στους σταθμούς της ΔΕΗ σε Κω και Κάλυμνο. Ο κ. Κόνσολας θα καταθέσει σχετική πρόταση στη διοίκηση της ΔΕΗ το επόμενο διάστημα.

3ον: Αυξημένη και κατά προτεραιότητα μοριοδότησητου κριτηρίου της εντοπιότητας στους σταθμούς και στις μονάδες παραγωγής της ΔΕΗ στα Δωδεκάνησα, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε αυτές τις μονάδες και να συμβάλλει στην άρτια λειτουργία τους.

4ον: Διασύνδεση των νησιών με το ηπειρωτικό δίκτυο της ΔΕΗ, μια και τα Δωδεκάνησα, κινδυνεύουν να είναι πλέον τα μόνο μη διασυνδεδεμένα νησιά με το δίκτυο της ΔΕΗ. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, άλλωστε, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε καταθέσει αναλυτική ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας να προχωρήσει το έργο της διασύνδεσης της Κω με το ηπειρωτικό δίκτυο και μέσω της Κω και των άλλων νησιών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια