Μαγιορκίνης: Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των μαθητών, ποιες οι προϋποθέσεις

 


«Ανοιχτό» άφησε το ενδεχόμενο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών σε επόμενη φάση, ο καθηγητής και εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Συγκεκριμενα, σε ερώτηση αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών, ανέφερε:

«Σε πρώτη φάση τα σχολεία θα ανοίξουν με self test, είναι το μόνο σίγουρο. Δε βλέπω κάποια εκτίμηση σε πρώτη φάση για υποχρεωτικό εμβολιασμό, νομίζω ότι σταδιακά θα έχουμε περισσότερα στοιχεία για να δούμε αν μπορούμε να προχωρήσουμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό, όπως όλα τα υπόλοιπα εμβόλια που κάνουν τα παιδιά για να πάνε στο σχολείο».

«Είναι μία συζήτηση που γίνεται σε όλη την επιστημονική κοινότητα, δε θα είναι μία ελληνική πρωτοτυπία. Καθώς συλλέγονται τα στοιχεία και δείχνει ότι έχει μια ασφάλεια και είναι προς όφελός τους… Θα δούμε τις κινήσεις να γίνονται στο εξωτερικό και μετά εδώ» συμπλήρωσε μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΚΑΪ.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον καθηγητή, δεν αποκλείεται να γίνει υποχρεωτικό ένα rapid test σε ανεμβολίαστους που επιστρέφουν από τις διακοπές τους, αλλά το πιο πιθανό σενάριο είναι να γίνει υποχρεωτικό τo rapid test για τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί και επιστρέφουν στους εργασιακούς τους χώρους μετά την άδεια τους.

«Θα έλεγα ότι αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ, θα έπρεπε να το ζητάνε οι ίδιες οι επιχειρήσεις και σε δεύτερη φάση ίσως θα έπρεπε να μπει σαν μέτρο από το ίδιο το κράτος».

Παράλληλα, για το κομμάτι της νυχτερινής διασκέδασης, ανέφερε ότι «υπάρχει ανησυχία για την τήρηση των μέτρων και δεν μπορούμε να το κρύψουμε» σημείωσε, εξηγώντας πως αυτό είναι που φαίνεται να επιβαρύνει κυρίως την επιδημία σε αυτή τη φάση.

«Νομίζω ότι θα πρέπει, όσοι πάνε σε όλους τους προορισμούς αυτή την περίοδο, να προσέξουν ιδιαίτερα την νυχτερινή διασκέδαση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την πορεία του εμβολιασμού, ο κ. Μαγιορκίνης εκτίμησε ότι εάν ως τον Οκτώβριο καταστεί δυνατό να επιτευχθούν δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί επιπλέον, τότε η κατάσταση το χειμώνα θα είναι πολύ καλύτερη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια