Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Κυριακή στην Ρόδο


Στην κατηγορία 4, πολύ υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς, είναι αύριο, Κυριακή 22 Αυγούστου, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες, σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας-επιφυλακής.

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρακαλούνται οι πολίτες και οι επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Υπενθυμίζεται εξ άλλου ότι ισχύει μέχρι τις 6 π.μ. της Παρασκευής 27-8-2021 η απαγόρευση διέλευσης, μετακίνησης και παραμονής εντός περιοχών NATURA, Δασών, Εθνικών Δρυμών, Αισθητικών Δασών και αλσών για όλη την διάρκεια της ημέρας. Επίσης απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. oξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια