Πρόταση του Μ.Κόνσολα για τα δημοτικά σφαγεία


Την τροποποίηση του γενικού κανονισμού λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων στους μικρούς νησιωτικούς δήμους προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα σύμβασης με ιδιώτη κτηνίατρο για να ξεπεραστούν τα προβλήματα λειτουργίας δημοτικών σφαγείων, όπως αυτό της Κάσου, προτείνει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Αναφέρει ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ολοκλήρωσε το έργο της κατασκευής και της αδειοδότησης του δημοτικού σφαγείου στην Κάσο, ενός έργου που είχε δημοπρατηθεί από το 2000, αλλά η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του εμποδίζεται από την έλλειψη κτηνιάτρου, εξαιτίας της υποστελέχωσης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας, αυτό είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μικρά νησιά του Αιγαίου και επιβάλλεται να αναθεωρηθεί ο γενικός κανονισμός λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων, ειδικά για τους μικρούς νησιωτικούς δήμους.

Μία πρόταση που δίνει διέξοδο είναι η δυνατότητα σύναψης σύμβασης με ιδιώτη κτηνίατρο για τη λειτουργία των δημοτικών σφαγείων στα μικρά νησιά, όπως αυτό της Κάσου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια