Νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο Ιωάννης Οικονόμου


Αναδιάταξη δυνάμεων λαμβάνει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου με φόντο τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα.

Ειδικότερα, με αφορμή την αναβάθμιση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου σε υφυπουργό στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συντελούνται οι ακόλουθες αλλαγές:

– Ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

– Ο έως σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει υφυπουργός στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

– Ο έως σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στη θέση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

– Ο έως σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.

– Ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως δεν πρόκειται για ανασχηματισμό αλλά για αλλαγές σε δύο φάσεις η πρώτη εκ των οποίων έγινε σήμερα. Μάλιστα τονίζουν χαρακτηριστικά πως η αλλαγή αυτή δεν «καίει» την προοπτική του ανασχηματισμού, ο οποίος θα γίνει όταν το επιλέξει ο πρωθυπουργός. 

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αναβάθμιση του κ. Σκέρτσου αποτελεί ουσιαστικά αναγνώριση και επιβράβευση της δουλειάς του σε θέματα συντονισμού. Σε ό,τι αφορά τον Χρήστο Τριαντόπουλο σχολίαζαν πως ήταν ο άνθρωπος που έτρεξε με επιτυχία το πρόγραμμα αποκατάστασης από τον «Ιανό» και για αυτό επελέγη και για τη συγκεκριμένη θέση.

Πηγές του Μαξίμου προσθέτουν ότι ο Ιωάννης Οικονόμου είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία και υπήρξε μεταξύ άλλων πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ και γραμματέας της ΔΑΠ. Σχετικά με την τοποθέτησή του στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ανέφεραν ότι δεν πρόκειται για υποβάθμιση της Αριστοτελίας Πελώνη, η οποία είχε αναλάβει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου σε μια περίοδο μετά την αποχώρηση του Χρήστου Ταραντίλη και αφότου ολοκλήρωσε τα καθήκοντά της επιστρέφει στην κανονική της θέση. 

Ενώπιον της ΠτΔ και παρουσία του πρωθυπουργού η ορκωμοσία

Όπως έγινε γνωστό από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώπιον της Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο θα ορκισθούν οι:

Χρήστος – Γεώργιος Σκέρτσος ως υπουργός Επικρατείας, Χρήστος Τριαντόπουλος ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Ιωάννης Οικονόμου ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Γεώργιος Στύλιος ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Θεόδωρος Λιβάνιος ως υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια