Η Βρετανία δεν συνιστά καθολικό εμβολιασμό υγειών παιδιών 12 με 15 ετών


Οι σύμβουλοι εμβολιασμών της Βρετανίας δεν συνιστούν τον καθολικό εμβολιασμό παιδιών 12 με 15 ετών.

Επιφυλακτική προσέγγιση ώστε να εκτιμήσουν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις σπάνιων περιστατικών μυοκαρδίτιδας, αποφάσισαν να κρατήσουν οι σύμβουλοι εμβολιασμών στη Βρετανία σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών 12 με 15 ετών.

Σύμφωνα με την επιτροπή, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις εμφάνισης φλεγμονών της καρδιάς, γνωστές ως μυοκαρδίτιδες, σε νέους μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της Pfizer, αν και οι περιπτώσεις ήταν συνήθως ήπιας μορφής.

Η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης της Βρετανίας ανέφερε την Παρασκευή ότι επεκτείνει την επιλεξιμότητα για εμβολιασμούς κατά της Covid-19 σε περισσότερα παιδιά 12 έως 15 ετών με υποκείμενα προβλήματα υγείας από ό,τι στο παρελθόν, αλλά είπε ότι τα οφέλη του εμβολιασμού για υγιή παιδιά είναι πιθανώς μικρά.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, στη χώρα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο 42.076 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού, μια αύξηση από τα 38.154 που καταγράφηκαν χθες, καθώς και 121 θάνατοι εξαιτίας της νόσου τις τελευταίες 24 ώρες, από 178 την προηγούμενη ημέρα.


Πηγή:dikaiologitika

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια