Κίνητρα εξετάζει η κυβέρνηση για να εμβολιαστούν μαθητές 12 - 17 ετών


Για τα παιδιά των ηλικιών 12 - 17 ετών η Κυβέρνηση επεξεργάζεται κίνητρα στον τομέα της τεχνολογίας και της επικοινωνίας, που είναι πιο συμβατά με την ηλικία τους προκειμένου να εμβολιαστούν.

Μετά το freedom pass τ6ων 20αρηδων, σειρά φαίνεται να παίρνουν και τα παιδιά και συγκεκριμένα οι μαθητές 12- 17 ετών προκειμένου να πεισθούν να εμβολιαστούν μέσα από την παροχή μιας σειράς δελεαστικών κινήτρων.

Η κουβέντα φυσικά δεν ξεκίνησε τυχαία. Νωρίτερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανακοινώσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

«Αφήστε να δούμε πως θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες και θα επανέλθουμε», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών όταν ερωτήθηκε σχετικά.

“Στην ομιλία του πρωθυπουργού οι νέοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο. Και φυσικά θα υπάρχουν μέτρα και εξαγγελίες για το σύνολο της κοινωνίας» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και από εκείνη την ώρα τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Έτσι, μετά την απόφαση να μπορούν να κάνουν τους εμβολιασμούς οι παιδίατροι των παιδιών που θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς έχουν αναπτύξει μια ισχυρή σχέση τόσο με τους ίδιους τους μαθητές όσο και με τους γονείς τους, στο παιχνίδι τώρα μπαίνουν και κίνητρα στον τομέα της επικοινωνίας και της τεχνολογίας που θα τους δελεάσουν.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο οι έφηβοι που εμβολιάζονται να παίρνουν δώρο δωρεάν δεδομένα για το κινητό τους, κίνητρο που αναμένεται να θεωρηθεί ιδιαίτερα δελεαστικό.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε  ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 48.000 παιδιά ηλικίας 12-14 ετών, 88.000 παιδιά ηλικίας 15-17 ετών και 405.000 ηλικίας 18-24 ετών διαμορφώνοντας τα ποσοστά εμβολιασμού στο 13%, 25% και 50% αντίστοιχα.

Ήδη 3.500 παιδίατροι έχουν ενταχθεί στο εμβολιαστικό πρόγραμμα μετά το πράσινο φως που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διότι τους εμπιστεύονται οι γονείς.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα για τους νέους άνω των 18 ετών, με την πρώτη δόση του εμβολίου, διατέθηκε το λεγόμενο «freedom pass» των 150 ευρώ για εξαργύρωση σε ταξίδια, διαμονή, διασκέδαση κ.α.. Πρωτοβουλία που απέδωσε καρπούς και αύξησε τη ροή νέων στα εμβολιαστικά κέντρα.


Πηγή:dikaiologitika

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια