Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον αρνητή πατέρα


Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 37χρονο πατέρα, ο οποίος επιχείρησε να βάλει το παιδί του στο σχολείο χωρίς self test και μάσκα.

Κρίθηκε ένοχος για παράνομη είσοδο σε δημόσια υπηρεσίας και για έργω εξύβρισης.

Ο 37χρονος πήγε σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, μετά από μήνυση της διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης, για επεισόδιο που προκάλεσε όταν δεν επετράπη στον γιο του να μπει στο σχολείο, καθώς δεν προσκόμισε την σχολική κάρτα με αρνητικό αποτέλεσμα self test.

Πρόστιμο 300 ευρώ για παραμονή στο Δικαστικό Μέγαρο χωρίς μάσκα 

Ο πατέρας- αρνητής προσήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο αρνούμενος να φορέσει μάσκα, παρά την υποχρεωτικότητα που ορίζει ο νόμος.

Έτσι, ο 37χρονος αποβλήθηκε από τη δικαστική αίθουσα και του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300ων ευρώ για μη χρήση μάσκας.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το τοπικό grtimes, ο 37χρονος αρνητής δήλωσε: «Δεν θα παραστώ. Ήρθα μόνο να σας ενημερώσω ότι δεν είναι αρμόδιο το δικαστήριο σας να με δικάσει. Αν προβείτε σε οποιαδήποτε απόφαση θα ενεργοποιήσω τη σύμβαση που δεν αναγνωρίζει τις εξουσίες, με όλες τις συνέπειες».

Ως μάρτυρας κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου, η οποία περιέγραψε το περιστατικό: «Φώναζε στις εκπαιδευτικούς που έλεγαν ότι πρέπει να γίνει έλεγχος των self-tests. Με απώθησε βίαια για να περάσει και οδήγησε το παιδί μέσα στην τάξη. Και οι δύο δεν φορούσαν μάσκα. Οι μαθητές επηρεάστηκαν ψυχολογικά από αυτή την κατάσταση. Φοβήθηκαν και έκλαιγαν».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια