ΕΝΦΙΑ 2021: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά στο myAADE

 


Ανέβηκαν στη σελίδα myAADE.gov.gr τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και πλέον οι ιδιοκτητες μπορούν να δουν τον φετινό λογαριασμό.

Για να βρείτε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2021 πρέπει να προχωρήσετε στα παρακάτω βήματα:

1)Είσοδος στην αρχική σελίδα του myAADE.

2)Κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές»

3)Κλικ στην επιλογή «Πολίτες»

4)Πηγαίνετε στο γράμμα Δ στην επιλογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ»

5)Στη σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9 θα βάλετε τους προσωπικούς κωδικούς για το ΤΑΧΙS και μπαίνετε στην εφαρμογή.

6)Κάνετε επιλογή έτους 2021 και εμφανίζεται το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2021.

Επίσης, οι φορολογούμενοι μπορούν να μπουν από την αρχική σελίδα του myAADE στις πληρωμές προκειμένου να δουν κατευθείαν την Ταυτότητα οφειλής και τα ποσά της κάθε δόσης.

Για όσους δεν υπάρχουν αλλαγές στην περιουσιακή τους κατάσταση ή δεν έχουν γίνει αλλαγές στα εισοδήματα τους, ο λογαριασμός θα είναι ίδιος με πέρυσι. Ειδικά για φέτος και εξαιτίας του φορτωμένου προγράμματος πληρωμών που έχουν οι ιδιοκτήτες, το υπουργείο Οικονομικών δίνει την ευκαιρία η πρώτη δόση του φόρου να πληρωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου, μαζί με τη δεύτερη δόση, χωρίς καμία προσαύξηση.

Υπολογισμός ΕΝΦΙΑ

Καλό είναι οι ιδιοκτητες να κάνουν έναν βασικό έλεγχο εάν το υψος τους φόρου είναι αντίστοιχο με αυτό που περίμεναν. Αν είναι υψηλότερος θα πρέπει να γίνει ένας πρώτος έλεγχος για λάθη που ίσως έχουν γίνει στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης Ε9. Απο τα πιο συχνά λάθη ειναι ο όροφος, βασική αιτία για να «φουσκώσει» ο λογαριασμός. Συχνα είναι τα λάθη που γίνονται στη δήλωση βοηθητικών χώρων ως κύριων ή σε θέματα που αφορούν την ψιλή κυριότητα και την επικαρπία του ακινήτου. Εφόσον πρόκειται για εξοχική κατοικία η για αγροτεμάχιο σπουδαίο ρόλο παίζει η απόσταση από την θάλασσα καθώς μικρότερη των 800 μέτρων προσαυξάνει το ποσό του φόρου.


πηγή:dikaiologitika

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια