Ισραήλ: Ετοιμάζονται για 4η δόση και εμβολιασμό κάθε 6 μήνες


Το Ισραήλ θα πρέπει να ξεκινήσει την προετοιμασία για την τελική διάθεση της τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό, δήλωσε ο εθνικός συντονιστής της πανδημίας Dr. Salman Zarka

Προ των πυλών είναι η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της νόσου Covid στο Ισραήλ με την ιατρική κοινότητα της χώρας να δίνει μάχη για να αντιμετωπίσει τις νέες μεταλλάξεις του ιού.

Το Ισραήλ θα πρέπει να ξεκινήσει την προετοιμασία για την τελική διάθεση της τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό, δήλωσε ο εθνικός συντονιστής της πανδημίας το Σάββατο, χωρίς να διευκρινίζει πότε αυτό είναι πιθανό να συμβεί, σύμφωνα με το i24news.tv.

«Δεδομένου ότι ο ιός είναι εδώ και είναι εδώ για να μείνει, πρέπει επίσης να προετοιμαστούμε για το τέταρτο τρύπημα», δήλωσε ο Dr. Salman Zarka σε τοπικό ραδιόφωνο της χώρας.

Η επόμενη ενισχυτική δόση θα πρέπει να τροποποιηθεί για να προσφέρει καλύτερη προστασία από νέες παραλλαγές του κορωνοϊού, όπως για παράδειγμα το εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα.

«Αυτή είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα», είπε ο Zarka.

«Δεδομένου ότι ο ιός είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι εδώ, πρέπει επίσης να προετοιμαστούμε για μια τέταρτη δόση», δήλωσε ο Salman Zarka.

Ο Ισραηλινός «τσάρος» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, Σαλμάν Ζάρκα δήλωσε ότι, πλέον, οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι θα εμβολιάζονται πιο συχνά κατά του ιού - «κάθε πέντε έως έξι μήνες».

«Το Ισραήλ αναμένεται να χορηγήσει εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για την αντιμετώπιση διαφορετικών μεταλλάξεων του κορωνοϊού μέχρι το τέλος του 2021 ή στις αρχές του 2022», όπως υποστηρίζει μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο «Κan».

«Δεδομένου ότι ο ιός είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι εδώ, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια τέταρτη δόση». «Αυτή θα είναι η ζωή μας στο εξής, θα βιώνουμε διαδοχικά κύματα του κορωνοιού».

Το Ισραήλ, ένας παγκόσμιος ηγέτης στον εμβολιασμό κατά του ιού, πασχίζει να συγκρατήσει το τέταρτο κύμα νοσηρότητας στη χώρα, οδηγούμενο από την παραλλαγή Δέλτα.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 6.000.000 Ισραηλινοί, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου Pfizer, ενώ πάνω από 5.500.000 έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια