Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Αβοήθητος πέθανε 51χρονος γιατί ανεμβολίαστος καρδιολόγος ήταν σε αναστολή


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ένας 51χρονος έμεινε αβοήθητος στο Νοσοκομείο της Άμφισσας και κατέληξε από σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, καθώς βρισκόταν σε αναστολή ανεμβολίαστος καρδιολόγος

Τις δραματικές επιπτώσεις από την άρνηση ορισμένων γιατρών να εμβολιαστούν - που οδηγεί κατ'επέκταση και στην απομάκρυνση τους από τα νοσοκομεία - καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, αφήνοντας αιχμές για το μέτρο της αναστολής για τους υγειονομικούς.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος καταγγέλλει πως 51χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άμφισσας με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, όπου έχασε ωστόσο τη ζωή του αβοήθητος, καθώς ο ένας από τους δύο καρδιολόγους είναι ανεμβολίαστος και βρίσκεται σε αναστολή εργασίας, με αποτέλεσμα, όπως τονίζει, το νοσοκομείο να είναι ακάλυπτο τις μισές ημέρες του μήνα.

Διερωτάται, παράλληλα, για το αν εντέλει είναι περισσότερο επικίνδυνο να εργάζεται με μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό ανεμβολίαστος γιατρός από το να λείπει και να μην μπορεί να προσφέρει.

Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Σήμερα το πρωί το ΕΚΑΒ μετέφερε στο Νοσοκομείο της Άμφισσας έναν 51χρονο με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Πιθανόν να ήταν ήδη νεκρός. Στα επείγοντα προσήλθε αναισθησιολόγος γιατρός και άλλοι συνάδελφοι οι οποίοι του έκαναν ΚΑΡΠΑ χωρίς αποτέλεσμα" αναφέρει στην καταγγελία του ο κ. Γιαννάκος και συνεχίζει:

Όμως στο Νοσοκομείο δεν υπήρχε καρδιολόγος ιατρός. Ο ένας εκ των δύο βγήκε σε αναστολή επειδή ήταν ανεμβολίαστος και το νοσοκομείο είναι ακάλυπτο τις μισές ημέρες το μήνα.

Η τραγική ειρωνία είναι ότι ο ασθενής ήταν από Ερατεινή που είναι λίγο μεγαλύτερη απόσταση από τα νοσοκομεία των Πατρών. Εάν γνώριζε το ΕΚΑΒ ότι δεν έχει καρδιολόγο η Άμφισσα μπορεί να τον διεκόμιζε Πάτρα και να είχε καλύτερη τύχη.

Πότε είναι πιο επικίνδυνο για τους ασθενείς της περιοχής;, συνεχίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Να γυρίσουν πίσω αμέσως οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή. Με δύο τεστ την εβδομάδα και μέτρα προστασίας δεν κινδυνεύουν οι ασθενείς από τους ελάχιστους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Τώρα το γύρισαν και λένε ότι με 75% και 80% ένας επαγγελματικός κλάδος είναι καλυμμένος. Τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς με κλάδο 95% εμβολιασμένων και μέτρα προστασίας τους έστειλαν σπίτι !!!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια