Συνάντηση Μ.Κόνσολα με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού


Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, με τον Πρόεδρο Αντγο ε.α. κ. Μηνά Παπαδάκη, και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού/Παράρτημα Δωδεκανήσου-Ρόδος.

Ο κ. Κόνσολας, ο οποίος επισκέφθηκε τα νέα γραφεία της Ένωσης Αποστράτων τόνισε ότι: «οι απόστρατοι αποτελούν ένα ζωντανό κύτταρο, με υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης και δραστηριότητα που χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια. Είναι ενεργοί και ευαίσθητοι πολίτες».

Έγινε ευρεία συζήτηση, όχι μόνο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόστρατοι αξιωματικοί, αλλά και για τα εθνικά θέματα και κυρίως για τις απροκάλυπτες απειλές της Τουρκίας που αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας αλλά και διεθνείς συνθήκες.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου πρότεινε να υπάρξει συνεργασία της Ένωσης με το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων ενώ επισήμανε την κοινωνική προσφορά και δραστηριότητα της Ένωσης, σε τοπικό επίπεδο.

«Τα Δωδεκάνησα αποτελούν μια ευαίσθητη εθνική περιοχή, είναι η πρώτη γραμμή της πατρίδας.

Οι άνθρωποι που υπηρέτησαν την πατρίδα και το στράτευμα, μπορεί να συνταξιοδοτήθηκαν αλλά είναι πάντα σε εγρήγορση, έχουν υψηλό δείκτη αυτογνωσίας και εθνικής συνείδησης. Έχουν διάθεση προσφοράς, την οποία η Πολιτεία πρέπει να εκτιμήσει και να αξιοποιήσει», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια