Μ.Κόνσολας:«Βελτίωση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ για την Λέρο»


Το ζήτημα της αναβάθμισης και βελτίωσης των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ για τους ασφαλισμένους στη Λέρο, έθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στον Υπουργό Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα περίπου μήνα  δημιουργήθηκε Τοπική Διεύθυνση e-ΕΦΚΑ Β΄ Δωδεκανήσου, με έδρα την Κάλυμνο και αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης Λέρου, με έδρα τη Λέρο.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η υποβάθμιση της τοπικής διεύθυνσης ΕΦΚΑ Λέρου σε αποκεντρωμένο τμήμα του ΕΦΚΑ Καλύμνου, έχει προκαλέσει γραφειοκρατικά προβλήματα και τις διαμαρτυρίες των ασφαλισμένων για καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους.

Τονίζει, επίσης, ότι η διοικητική εξυπηρέτηση των πολιτών και των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ στις νησιωτικές περιοχές, επιβάλλει να εξυπηρετείται ο πολίτης άμεσα και γρήγορα στον τόπο κατοικίας του, μέσα από υποδομές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ή δομές διοικητικής εξυπηρέτησης σε κάθε νησί.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει ότι η διακηρυγμένη και ισχυρή βούληση της κυβέρνησης για τη βελτίωση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νησιωτικότητας, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στη Λέρο, προκειμένου να υπάρχει ταχύτατη και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια