Καθαρίστηκε και έρχονται ανανεώσεις για το πάρκο «ΘΕΡΜΑΙ»


Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ρ.Μ. Α.Ε. Αναστάσιος Σπανός προχώρησε σε σχετική έκδοση Δελτίο Τύπου για τα έργα και τις παρεμβάσεις καθαρισμού που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του ΘΕΡΜΑΙ.

Αναλυτικά:

Σε πρώτη προτεραιότητα θέτει η δημοτική αρχή του Αντώνη Καμπουράκη την προστασία, συντήρηση, ανάδειξη και αξιοποίηση του πάρκου «ΘΕΡΜΑΙ», που αποτελεί κεντρικό πνεύμονα πρασίνου της Ρόδου. Ήδη, προχωρήσαμε ταχύτατα στον καθαρισμό του χώρου, στη συντήρηση του πρασίνου και στην αποκατάσταση του δικτύου άρδευσης. Αυτό αποτελεί μόλις το πρώτο βήμα, μίας σειράς ενεργειών δράσεων και έργων, που θα ακολουθήσουν για την προστασία του φυσικού πλούτου της Ρόδου, που ανήκουν στη Δ.Ε.Ρ.Μ. ΑΕ.

Ενώσαμε τις δυνάμεις μας για μια ακόμη φορά και δημιουργήσαμε μεικτά συνεργεία αποτελούμενα από υπηρεσιακούς του Τμήματος Συντήρησης και Καθημερινότητας Αφάντου - Πεταλούδων καθώς και της ΔΕΡΜΑΕ, οι οποίοι συνεργάστηκαν άριστα για τον ευπρεπισμό του πάρκου «ΘΕΡΜΑΙ».

Εφοδιασμένοι με το σύνολο του απαραίτητου εξοπλισμού (μηχανικών μέσων και αναλώσιμων), ανέτρεψαν την αρχική εικόνα που συνάντησαν, σε εφαρμογή της ρητής οδηγίας του Δημάρχου μας Αντώνη Καμπουράκη, για άρτια, συνεχή και ουσιαστική φροντίδα της Ρόδου.

«Το ΘΕΡΜΑΙ αποτελεί τον κεντρικότερο χώρο πρασίνου στην πόλη της Ρόδου. 

Με την έναρξη των παρεμβάσεων μας σ'αυτόν το χώρο, επιδιώξαμε να δώσουμε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε. 

Να σηματοδοτήσουμε την έναρξη μιάς σειράς από σπουδαίες παρεμβάσεις που θα καταστήσουν το συγκεκριμένο πάρκο χώρο αναψυχής και καθημερινών περιπάτων προς όφελος των δημοτών και επισκεπτών της Ρόδου».

Μα βάση το σχεδιασμό μας, σύντομα θα λειτουργήσουν τα συντριβάνια του «ΘΕΡΜΑΙ» ενώ θα ακολουθήσουν φωτισμός του πάρκου, τοποθετήσεις παγκακιών και φυτεύσεις καλλωπιστικών φυτών, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα του πάρκου. 

Το πάρκο του «ΘΕΡΜΑΙ» αποτελεί κεντρικό σημείο φυσικού πλούτου και πνεύμονα ζωής για την πόλη της Ρόδου. Επίκεντρο πολιτισμού, ανάπτυξης, προόδου και αναψυχής και γι’ αυτό ήδη εξετάζουμε προτάσεις αξιοποίησής του με σεβασμό στο περιβάλλον, στην ιστορία και τα ιδιαίτερά χαρακτηριστικά του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια