Γερ. Παπαδόπουλος: Δεν σχετίζονται οι πρωινοί σεισμοί της Ρόδου με το σεισμό του Ηρακλείου

 


“Καμία σχέση δεν έχουν οι πρωινοί σεισμοί που ανησύχησαν τη Ρόδο με τον ισχυρό σεισμό στο Ηράκλειο της Κρήτης”. Αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου με τρόπο κατηγορηματικό, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σεισμολόγος και μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.

Ο κ. Γερ. Παπαδόπουλος ήταν απόλυτα καθησυχαστικός, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου για τις δυο πρωινές σεισμικές δονήσεις 3,9 και 3,8 Ρίχτερ ανατολικά της Ρόδου. “Δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Καμία συσχέτιση με τον ισχυρό σεισμό της Κρήτης” σημείωσε.

Αναφέρθηκε στην συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Νισύρου και Τήλου, που έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2021 λέγοντας ότι “παρακολουθείται από τους σεισμολόγους”. Πρόσθεσε ότι “το καθησυχαστικό είναι ότι οι σεισμοί σε αυτή την περιοχή γίνονται στον υποθαλάσσιο χώρο”. Απέκλεισε την οποιαδήποτε σχέση των σεισμών με το ηφαίστειο της Νισύρου. Ανέφερε, τέλος, ότι “η εν λόγω περιοχή έχει δώσει σεισμό 6 Ρίχτερ το 1968 και θεωρείται ότι είναι η «οροφή» για νέους σεισμούς που μπορεί να δώσει”.


πηγή  ertnews.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια