Κινδυνεύει να μείνει χωρίς Ουρολόγο το Νοσοκομείο της Κω


Ορατός είναι ο κίνδυνος να μείνει το Νοσοκομείο της Κω και χωρίς Ουρολόγο, μετά και τη παραίτηση προ διμήνου του Διευθυντή της Παθολογικής κλινικής, καθώς δεν προκηρύχθηκε η θέση, παρά το ενδιαφέρον του μοναδικού συμβασιούχου ιατρού Λάζαρου Κούλη.

Αντίθετα προκηρύσσονται δύο θέσεις ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ, μία Παθολόγου Επιμελητού Ά και μία Διευθυντή ακτινολογικού τμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η διοίκηση, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει ανανεώσει τη σύμβαση του ιατρού, που λήγει τον Οκτώβριο, προτίθεται να καλύψει το κενό με απόσπαση από άλλο Νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου προ διμήνου ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΣ του Ιδρύματος Ηλίας Χρυσόπουλος είχε διαβεβαιώσει, πως “το Ίδρυμα προχωρά σε προκήρυξη για κάλυψη της θέσης του ουρολόγου”, χωρίς αυτή όμως να έχει υλοποιηθεί.

Παράλληλα υπήρξαν παρεμβάσεις προς την Διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Κω, για την επίλυση του θέματος και από πλευράς βουλευτών, όπως αυτή του κ Κώστα Καραγκούνη.

Ο κ Καραγκούνης είχε καλέσει από την πρώτη στιγμή τον διοικητή του Νοσοκομείου να στηρίξει τις προσπάθειες του Ουρολογικού Ιατρείου του Νοσοκομείου, ώστε να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά στην Κω και να μην διακομίζονται σε άλλες πόλεις, όπως στη Ρόδο ή την Αθήνα, προκειμένου να θεραπευτούν σοβαρές παθήσεις ασθενών.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια