Στον εισαγγελέα η υπόθεση με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στην Καρδίτσα - Πλεύρης: Καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά


Στον εισαγγελέα πηγαίνει η υπόθεση των «μαϊμού» εμβολιασμών στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Παλαμά Καρδίτσας μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας.

Στον εισαγγελέα παραπέμπει την υπόθεση των μαϊμού εμβολιασμών στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Παλαμά Καρδίτσας, ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ζήτησε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις καταγγελίες. 

Σε δήλωσή του, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά».

Το σκάνδαλο στο Εμβολιαστικό Κέντρο Παλαμά

Πολίτες που δεν είχαν βρεθεί καν στο Εμβολιαστικό Κέντρο Παλαμά έπαιρναν πλαστές βεβαιώσεις ότι είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με δημοσιεύμα της εφημερίδας «Αλήθεια». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλα ξεκίνησαν από υπάλληλο που βεβαίωνε στο σύστημα, τον εμβολιασμό πολιτών που δεν είχαν βρεθεί ποτέ εκεί.

Η «τρύπα» στο σχέδιο ήταν πως τα εικονικά χαρτιά εμβολισμού δεν έφεραν τη σφραγίδα γιατρού. Έπειτα από έρευνα έχουν ήδη αποκαλυφθεί 47 τέτοιες περιπτώσεις μόνο για τον Αύγουστο.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης έχει ήδη διατάξει ΕΔΕ, ενώ τεθεί σε διαθεσιμότητα η υπεύθυνη του εμβολιαστικού κέντρου. Από πλευράς Υγειονομικής Περιφέρειας, γίνεται λόγος για «παρατυπίες στη διαδικασία εμβολιασμού».

Πώς λειτουργούσε το «κόλπο»

Η υπάλληλος φέρεται να εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και να μπαίνει παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της. Υποψίες κίνησε αρχικά το γεγονός πως η υπάλληλος βρισκόταν στο εμβολιαστικό κέντρο και σε ώρες εκτός υπηρεσίας.

Η πλειοψηφία των εικονικά εμβολιασμένων φέρεται να προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έχουν κοινή καταγωγή με την υπάλληλο που φέρεται να εμπλέκεται.

Αυτό που διερευνάται είναι οι εικονικά εμβολιασμένοι είναι αντιεμβολιαστές που ήθελαν να κερδίσουν έτσι τα προνόμια των εμβολιασμένων αλλά και τα κίνητρα της υπαλλήλου, αν δηλαδή προσέφερε τις συγκεκριμένες υπηρεσίες με... αντίτιμο.


Πηγή:dikaiologitika

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια