Ένταση στον αέρα μεταξύ Παγώνη και ομοιοπαθητικού που ισχυρίζεται ότι θεραπεύει ασθενείς με κορονοϊό με φυσικούς τρόπους θεραπείας


 Ένταση επικράτησε στον τηλεοπτικό αέρα όταν ομοιοπαθητικός ισχυρίστηκε ότι κουράρει ασθενείς με κορονοϊό με φυσικούς τρόπους θεραπείας, όπως η φυσικοπαθητική και η αρχαία Ελληνική ιατρική

Την έντονη αντίδραση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη, προκάλεσε η τοποθέτηση του Ομοιοπαθητικού – Φυσικοπαθητικού Καθηγητή της αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής στο κολέγιο Paris Graduate School, Βασίλη Μαυρομμάτη.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Μαυρομμάτης υπερασπίστηκε τους φυσικούς τρόπους θεραπείας του κορονοϊόυ, ενώ τάχθηκε και κατά των εμβολιών:

«Στον εναλλακτικό χώρο δεν επικροτούμε την πρακτική των εμβολίων. Έχουμε τους δικούς μας τρόπους προστασίας και θεραπείας. Είναι οι φυσικοί τρόποι θεραπείας. Ασκώ την φυσικοπαθητική, την ομοιοπαθητική και την αρχαία Ελληνική ιατρική. Έχουμε μέσα που χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια και προληπτικά και θεραπευτικά. Υπάρχει τεράστια κοινότητα εναλλακτικών, που κουράρουμε ασθενείς με τις μεθόδους μας, με ασφάλεια, χωρίς παρενέργειες. Χρησιμοποιούμε φυσικά μέσα. Κουράρουμε και ασθενείς COVID», σημείωσε.

Βότανα, διατροφή και... βιταμίνες

Ο κ. Μαυρομάτης περιέγραψε στη συνέχεια τα μέσα που χρησιμοποιούν οι εναλλακτικοί θεραπευτές:

«Έχουμε μια μεθοδολογία που λέγεται εξατομίκευση», υπογράμμισε. Δε λειτουργούμε όπως οι γιατροί. Κανένας εναλλακτικός και κανένας γιατρός δεν μπορεί να πάρει 100% ευθύνη. Και οι δύο κάνουν σε κάθε περίπτωση ό,τι καλύτερο μπορούν. Για έναν ασθενή με κορονοϊό, δε θα πάρουν όλοι τα ίδια φάρμακα, διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση. Χρησιμοποιούμε βότανα, συγκεκριμένη τροφή, βιταμίνες φυσικές και συνθετικές αν χρειαστεί, και φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό πρωτόκολλο για κάθε περίπτωση. Δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένο παράδειγμα. Είναι εξατομικευμένο όλο αυτό», πρόσθεσε.

«Τι να ακούσω όταν μπροστά μου πέθαινε ο ένας μετά τον άλλο;»

Όταν πήρε το λόγο, η Ματίνα Παγώνη θέλησε να ξεκαθαρίσει πως «η ιατρική είναι μία, με μελέτες, δημοσιεύσεις, αποτελέσματα».

«Οι άνθρωποι με κορονοϊό, έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, πάνε στα νοσοκομεία, φτάνουν μέχρι τις ΜΕΘ. Δεν έχω δει καμία δημοσίευση δική σας ότι με τις μεθόδους αυτές οι άνθρωποι γίνονται καλά. Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο, βεβαίως να το λέμε. Εμείς μιλάμε με τις μελέτες που έχουμε στα χέρια μας, παγκοσμίως. Οι τοποθετήσεις αυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές γιατί μας ακούει πολύς κόσμος».

 «Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και εξατομικευμένη. Χρησιμοποιούμε βιταμίνες, ψευδάργυρο, σελήνιο, κάποια βότανα που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία κάθε ανθρώπου. Ακόμα τα ομοιοπαθητικά που μπορούμε να δώσουμε», ανταπάντησε ο κ. Μαυρομμάτης.

«Εγώ δεν μπορώ να είμαι σε ένα πάνελ που λέει στον κόσμο ότι με βότανα και βιταμίνες θα γίνει καλά ο κόσμος. Τι να ακούσω όταν μπροστά μου πέθαινε ο ένας μετά τον άλλο;», σημείωσε οργισμένη η κα. Παγώνη.

«Μιλάμε για τρεις μεθόδους που είναι αναγνωρισμένες από τον ΠΟΥ, επίσημα. Υπάρχουν ολόκληρες κλινικές στο εξωτερικό που χρησιμοποιούν αυτά που σας είπα. Δεν έχει ακουστεί. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ισχύει ή ότι δεν υπάρχει», τόνισε πό την πλευρά του ο κ. Μαυρομμάτης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια