Παγώνη: Προτείναμε συνεργεία εμβολιασμού έξω από τα σχολεία- Ένταση με κλινικό διαιτολόγο που δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο

 


Δύσκολη θα είναι η κατάσταση με το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, καθώς η ανησυχία εντείνεται από το ενδεχόμενο της αύξησης των κρουσμάτων.

«Είναι ένα κομβικό σημείο, δύσκολο για όλους μας. Μόλις ανοίξουν την Δευτέρα τα σχολεία, μετά από 15 μέρες θα φανεί τι θα γίνει. Ο αριθμός των παιδιών που έχει εμβολιαστεί είναι μικρός. Θέλει μεγάλη προσοχή. Μάσκα και τήρηση αποστάσεων πρέπει να τηρηθούν. Τα παράθυρα στις τάξεις θα πρέπει να είναι συνέχεια ανοιχτά. Η πρότασή μας είναι, και το είπα και στον υπουργό, συνεργεία έξω από κάθε σχολείο για να εμβολιαστούν παιδιά», είπε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη στο Mega.

Η κ.Παγώνη επισήμανε ότι «οι μελέτες που έχουμε στα χέρια μας αυτή τη στιγμή είναι όλες ασφαλείς για τα παιδιά. Ευρώπη και Αμερική έχουν εμβολιάσει πάρα πολλά παιδιά. Μιλάμε με στοιχεία σοβαρά».

 Ένταση με αντιεμβολιαστή κλινικό διαιτολόγο

Ο κ. Αντώνης Πουλτουρτζίδης, κλινικός διαιτολόγος, αρνείται να εμβολιαστεί και τα όσα είπε ανέβασαν τους τόνους.

«Όταν βγαίνουν στη δοκιμή θα πρέπει να κρατείται η κίτρινη κάρτα. Θα πρέπει να πιστοποιείται το γεγονός ότι το φάρμακο πράττει αυτό που αναζητώ. Οι δύο λέξεις που φοβίζουν την κοινωνία είναι η κίτρινη κάρτα και το πιστοποιητικό αντισωμάτων, τα οποία πηγάζουν από το ιατρικό ακαταδίωκτο. Το εμβόλιο έχει πάρει προσωρινή άδεια» είπε.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι το εμβόλιο έχει περάσει όλες τις φάσεις και τόνισε για τους ανθρώπους που μπαίνουν στη ΜΕΘ.

«Στην ιατρική δεν μιλάμε με προσωπικές απόψεις, αλλά με επιστημονικά δεδομένα. όταν το εμβόλιο έχει περάσει στην τρίτη φάση που φαίνονται παρενέργειες νομίζω ότι προσωπικές απόψεις δεν έχουν καμία σχέση. Δεν μιλάμε με γενικότητες. Αυτή τη στιγμή τα επιστημονικά δεδομένα είναι στα χέρια του καθενός. Το εμβόλιο έχει περάσει όλες τις φάσεις, έχει εγκριθεί, έχουμε στα χέρια μας όλες τις παρενέργειες και τι έχει συμβεί σε όλα τα όργανα σε ποσοστά, και επιπλέον από τα χέρια μας έχει περάσει τόσος κόσμος με κορονοϊό, που η δική μου άποψη μετράει, και όχι η δική σας. Οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο φτάνουν σε ΜΕΘ, αλλά μετά ταλαιπωρούνται με προβλήματα και ακτινολογικά ευρήματα για μία ζωή», αντέκρουσε η κ. Παγώνη.

«Πιστέψτε με ότι αν αποδεχτώ να κάνω το εμβόλιο, να είστε σίγουροι ότι θα το αποδεχτεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Θα εμβολιαστώ μπροστά στην κάμερα εφόσον κρατηθεί η κίτρινη κάρτα και μετά την ιατρική πράξη πιστοποιούνται τα αντισώματα έναντι του κορονοϊού», είπε ο κ. Πουλτουρτζίδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια