Ζήτησε μελέτες για το Εθνικό Θέατρο το Υπουργείο Πολιτισμού

 


Εν αναμονή των μελετών που θα καταθέσει ο Δήμος Ρόδου για την αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου τελεί το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε η υπουργός Λίνα Μενδώνη, σε σχετική ερώτηση του προέδρου της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκου Βελόπουλου.

Η υπουργός σημειώνει ότι το μνημείο ανήκει στον Δήμο Ρόδου ο οποίος είναι υπεύθυνος για «την άμεση εκτέλεση των εργασιών συντήρησης, στερέωσης ή προστασίας ετοιμόρροπου μνημείου χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, με δική του δαπάνη και υπό την εποπτεία και τις υποδείξεις της υπηρεσίας του υπουργείου», και αναφέρεται στις διαδικασίες που ξεκίνησαν το 2008 για την εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης, οι οποίες εγκρίθηκαν στις 19/4/2018 από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

«Έκτοτε, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αναμένουν την κατάθεση από τον Δήμο Ρόδου των μελετών, σύμφωνα με τους όρους που ενέκρινε το Συμβούλιο, ώστε να θεωρηθούν από την αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων», σημειώνει η Λίνα Μενδώνη και καταλήγει, απαντώντας στο ερώτημα του Κυρ. Βελόπουλου για την πιθανότητα ένταξης του έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»:

«Αναφορικά με τη ένταξη του έργου αποκατάστασης του Θεάτρου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, διευκρινίζεται ότι αρμόδιος είναι ο Δήμος Ρόδου, σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 2 του Ν. 3028/2002. Οι εργασίες θα υλοποιηθούν από τον Δήμο Ρόδου, με την εποπτεία των αρμόδιων Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ και σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από τα αρμόδια όργανα του ΥΠΠΟΑ μελέτες».

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια