Σειρά αλλαγών στο Δημοτικό Σχολείο Μαριτσών


Παρατεταμένες αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο των Μαριτσών, με την Τοπική αλλά και Δημοτική Αρχή να βάζουν εμπρός το σχέδιο της μεταμόρφωσης, η οποία και ολοκληρώθηκε.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Τα παιδιά μας πάνω από όλα. Η ασφάλεια και η ευχάριστη παραμονή τους στα σχολεία είναι για εμάς στη Δημοτική αρχή χρέος και ύψιστη προτεραιότητα και το αποδεικνύουμε με έργα και παρεμβάσεις καθημερινά. Αυτή τη φορά σειρά είχε το δημοτικό σχολείο Μαριτσών.

Από το 1994 που λειτούργησε επί Προεδρίας Γεωργίου Παπαδημήτρη, έκτοτε και για 27 ολόκληρα χρόνια έμενε ασυντήρητο. Αποτέλεσμα ήταν κάθε χειμώνα που έβρεχε οι αίθουσες διδασκαλίας, οι διάδρομοι και τα γραφεία των δασκάλων να πλημμυρίζουν, παραδομένα στη μούχλα και την υγρασία. Οι ηλεκτρολογικοί πίνακες, οι πρίζες και οι διακόπτες αποτελούσαν σημεία κινδύνου για την σωματική ακεραιότητα όλων λόγω του νερού.

Εμείς δράσαμε άμεσα αλλάζοντας τα δεδομένα. Συγκεκριμένα:

Στο δώμα του κτηρίου (500τ.μ περίπου) ξηλώσαμε όλη την παλιά και κακοφτιαγμένη μόνωση, έγιναν οι απαραίτητες οικοδομικές εργασίες και με αρίστης ποιότητας μονωτικό υλικό,από τις προμήθειες της ενοτητας μας, περάσαμε 3 στρώσεις καθιστώντας έτσι το κτήριο πλήρως στεγανοποιημένο

Έγιναν εργασίες συντήρησης και χρωματισμού στο κλιμακοστάσιο του σχολείου 

 Επίσης συντηρήσαμε και χρωματίσαμε αίθουσες διδασκαλίας και τμήματα εξωτερικά του κτηρίου και της περίφραξης.

Για άλλη μια φορά αποδείξαμε ότι εκεί που οι άλλοι τα παρατάνε και σηκώνουν τα χέρια ψηλά, εμείς συνεχίζουμε. Δεν τα παρατάμε, ο αγώνας είναι δύσκολος και διαρκής. Για εμάς η επιτυχία είναι μονόδρομος.

Θέλω να ευχαριστήσω την κατασκευαστική εταιρία Φιλλίδης Θεόδωρος και τους συνεργάτες του για την βοήθεια και τον επαγγελματισμό τους στην ολοκλήρωση του έργου καθώς επίσης και το προσωπικό συντήρησης και καθημερινότητας Πεταλούδων και Αφάντου για την από κοινού σημαντική συμμετοχή τους και βοήθεια.

Τον Πρόεδρο Γεώργιο Παπαδημήτρη και το κοινοτικό συμβούλιο για τη συνεργασία. Γυρίζουμε σελίδα, αλλάζουμε εικόνα.

Ο αντιδήμαρχος Αφάντου και Πεταλούδων Αναστάσιος Σπανός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια