Παρέμβαση Μ.Κόνσολα για το ουρολογικό ιατρείο της Κω


Άμεση αντίδραση και παρέμβαση από το Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, μπροστά στον κίνδυνο να κλείσει το ουρολογικό ιατρείο του νοσοκομείου Κω.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι στην πρόσφατη προκήρυξη για την πρόσληψη 534 γιατρών, δεν έχει συμπεριληφθεί η κάλυψη της κενής θέσης ουρολόγου στο νοσοκομείο της Κω.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι αυτή τη στιγμή, υπηρετεί ένας επικουρικός ιατρός-ουρολόγος ο οποίος θα κάνει χρήση της άδειας του ενώ το πιο σοβαρό είναι ότι η σύμβαση του λήγει στις 31 Οκτωβρίου, αφού λόγω των ειδικών συνθηκών και των αναγκών που προέκυψαν από την πανδημία, με σχετική νομοθετική ρύθμιση παρατάθηκε η θητεία όλων των επικουρικών γιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού μέχρι 31 Οκτωβρίου του 2021.

Επισημαίνει ότι αυτό που προέχει , είναι να μην μείνει το νοσοκομείο της Κω χωρίς ουρολόγο, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν θα λειτουργεί το ουρολογικό ιατρείο του νοσοκομείου και οι ασθενείς θα πρέπει να ταξιδεύουν είτε στη Ρόδο είτε στην Αθήνα.

Ο κ. Κόνσολας προτείνει στον Υπουργό Υγείας, τρειςλύσεις για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, κατά σειρά προτεραιότητας:

1ον: Νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της θητείας των επικουρικών γιατρών και του επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία νησιωτικών περιοχών που είναι υποστελεχωμένα.

2ον: Συμπληρωματική προκήρυξη για τη κάλυψη κενών θέσεων ιατρών στο ΕΣΥ ,στην οποία για το νοσοκομείο της Κω θα πρέπει να συμπεριληφθούν οι θέσεις Ουρολόγου και Παιδίατρου.

3ον: Απόσπαση ιατρού με ειδικότητα ουρολόγου στο νοσοκομείο της Κω.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια