Βρετανία:Το απόλυτο χάος-Πανικός από οδηγούς που ψάχνουν βενζίνη να γεμίσουν τα ντεπόζιτά τους (Βίντεο)


Ουρές χιλιομέτρων, υπομονή που εξαντλείται και χιλιάδες πανικόβλητοι Βρετανοί που σπεύδουν να γεμίσουν τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων τους, απ` όσα πρατήρια δεν "στέγνωσαν" και διαθέτουν ακόμη καύσιμα.

Η κρίση των καυσίμων έφερε αύξηση στις τιμές και σπέρνει εκτός απο πανικό και αγανάκτηση.

"Περίμενα κυριολεκτικά για βενζίνη εδώ και τρείς μέρες. Όλο το Σαββατοκύριακο δεν είχα βενζίνη... ήταν στο μηδέν."

"Είναι τρομερό. Επιχείρησα να έρθω και χθες το βράδυ... το ίδιο πράγμα. Πήγα σε τρία διαφορετικά βενζινάδικα. Όλα είναι κλειστά."

Έξαλλοι οδηγοί λογομαχούν για μια θέση στην ουρά. Αυτός ο άνδρας έβγαλε μέχρι και μαχαίρι. Έπεσε στο παμπρίζ, ο άλλος οδηγός τον παρασύρει και εντέλει εκτονώνει τον θυμό του με κλωτσιές.

Τα αποθέματα στα 2/3 των πρατηρίων στέρεψαν, λόγω της μαζικής φυγής οδηγών φορτηγών, αφενός μετά το Brexit και αφετέρου ένεκα πανδημίας, με αποτέλεσμα τα καύσιμα να παραμένουν αδιάθετα στα διυλιστήρια, αφού ο πιο σημαντικός κρίκος της εφοδιαστικής αλυσίδας έσπασε.

Τζορτζ Γιουστις - Υπ. Περιβάλλοντος Βρετανίας

"Η αιτία των υφιστάμενων προβλημάτων είναι ο πανικός για αγορά (καυσίμων). Το πιο σημαντικό είναι να αρχίσουν οι άνθρωποι να αγοράζουν βενζίνη, όπως θα έκαναν κανονικά."

Για αντιμετώπιση του χάους, η βρετανική κυβέρνηση έθεσε επί ποδός τις ένοπλες δυνάμεις και εκατοντάδες στρατιωτικά βυτιοφόρα είναι έτοιμα να ριχθούν στη μάχη του ανεφοδιασμού. Αποφάσισε, παράλληλα, να εκδόσει 5 χιλιάδες προσωρινές βίζες σε οδηγούς απο την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι ωστόσο εμφανίζονται απρόθυμοι.

Ετουιν Ατεμα - Ομοσπονδία Οδηγών Ολλανδίας

"Ρεαλιστικά, ποιος θα εγκαταλείψει τη δουλειά του στην Ε.Ε. για βίζα τριών μηνών στο Ην. Βασίλειο; Θεωρώ ότι είναι πραγματικά μια αβέβαιη περιπέτεια."

Βρετανοί γιατροί, νοσηλευτές και εκπαιδευτικοί ζητούν προτεραιότητα στα βενζινάδικα, ώστε να μπορέσουν να φθάσουν εγκαίρως στις εργασίες τους.

Η απουσία οδηγών κλυδωνίζει ολόκληρη την αλυσίδα τροφοδοσίας, με αποτέλεσμα να αδειάζουν μέχρι και τα ράφια στις υπεραγορές, οι οποίες καταγγέλλουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις προϊόντων.

Όπως εκτιμάται, για να σωθούν τα Χριστούγεννα χρειάζονται 100.000 οδηγοί.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια