Πορεία υγειονομικών για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τις αναστολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


 Με τον Παύλο Πολάκη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Ραλλία Χρηστίδου, τη Χαρά Καφαντάρη και την αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας Δώρα Αυγέρη να βρίσκονται στο πλευρό τους, εκατοντάδες υγειονομικοί διαδήλωσαν στην Αθήνα, αντιδρώντας στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και την αναστολή καθηκόντων για ανεμβολίαστους επαγγελματίες υγείας.

Έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους συγκετρώθηκαν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής καθώς και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για "δυσαναπλήρωτα κενά που δημιουργούνται στη Δημόσια Υγεία", καλεί τους επαγγελματίες υγείας "έστω και τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό", ξεκαθαρίζοντας όμως ότι "δεν πρόκειται να επιτρέψει συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους. Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πλήρη αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το μέτρο της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε χωρίς λόγο. Δεν πρόκειται να δεχθούμε συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ".

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Mε αίτημα κανένας εργαζόμενος "να μη χάσει τη δουλειά του" η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποιεί κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας 10.00-15.00 που αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Οι υγειονομικοί κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα τονίζουν ότι δεν είναι ενάντια στον εμβολιασμό αλλά στην υποχρεωτικότητα και στις αναστολές εργασίας. Παράλληλα, εξηγούν ότι θα υπάρξουν μεγάλα κενά στο ΕΣΥ τα οποία θα δημιουργήσουν προβλήματα στους ανθρώπους που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια