Ανησυχίες για τον μειωμένο αριθμό σχολικών καθαριστριών στην Κω


Την έντονη διαφωνία τους για τον τρόπο επαναλειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τη Δευτέρα στις 13 Σεπτεμβρίου, εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εκφράζουν σε δηλώσεις τους στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων στην Κω.

Ταυτόχρονα χρεώνουν στη κυβέρνηση ευθύνες για ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας, μη μείωση των μαθητών στις τάξεις, ιδιοκτήτες κυλικείων που δε δέχονται να εμβολιαστούν, καθώς και για την έλλειψη σχολικών καθαριστριών.

Σύμφωνα με δήλωση του πρόεδρου των δημοτικών Σχολικών Επιτροπών, Μανώλη Μήτρου, ο φετινός σχεδιασμός προβλέπει:

Για τα Νηπιαγωγεία από μία καθαρίστρια 4ωρης απασχόλησης

Για τα δημοτικά από δύο (μία 6ωρης απασχόλησης και μια 4ωρης)

Για τα Γυμνάσια και Λύκεια από δύο πλήρους απασχόλησης.

Ειδικά για το 1ο Γυμνάσιο Κω που έχει 600 μαθητές-τριες (είναι το πολυπληθέστερο στη χώρα αν όχι και στην Ευρώπη) προβλέπονται δύο πλήρους απασχόλησης, ενώ θα συνεπικουρεί μία ακόμα από το συστεγαζόμενο 3ο Γυμνάσιο.

Συνολικά για τα 42 σχολεία που λειτουργούν προβλέπονται 56 σχολικές καθαρίστριες από τις οποίες έχουν προσληφθεί 41 και αναμένονται άλλες 15.

‘’Με αυτό το προσωπικό και μάλιστα στην πλειονότητα του μερικής απασχόλησης πώς θα εξασφαλιστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια των παιδιών μας‘’, διερωτήθηκαν οι γονείς.

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενημέρωση από το Υπουργείο ούτε για μαθητές (ένα ποσοστό πολύ μικρό σε ηλικίες 12-14 ετών είναι εμβολιασμένο, για αυτούς τους μαθητές προβλέπεται διενέργεια δύο self test εντός επτά ημερών μόνο σε περίπτωση κρούσματος εντός του τμήματός τους), ούτε και για τους υπεύθυνους των κυλικείων αρκετοί εκ των οποίων είναι αρνητές και πώς αυτοί θα αντιμετωπιστούν, αλλά ούτε και πώς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα ο αγιασμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο αγιασμός θα γίνει κανονικά, παρουσία γονέων σε κάθε σχολείο, όμως δε διευκρινίστηκε αν και οι ιερείς οφείλουν να προσκομίσουν πιστοποιητικά εμβολιασμών κατά την τέλεση του αγιασμού.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια