Το Καστελλόριζο «πρωταγωνιστεί» στην ταξιδιωτική εκπομπή «Χωρίς Πυξίδα»


Χωρίς πυξίδα : 2 νέοι άνθρωποι, ηθοποιοί στο επάγγελμα, καταγράφουν τις εικόνες και τα βιώματα που αποκόμισαν από τα ταξίδια τους κατά τη διάρκεια των θεατρικών περιοδειών τους στη νησιωτική Ελλάδα και τα παρουσιάζουν στους τηλεθεατές με μια δροσερή ματιά.

Πρωταγωνιστές όλης αυτής της περιπέτειας είναι ο νεανικός αυθορμητισμός, οι κάτοικοι, οι παραλίες, η γαστρονομία, τα ήθη και τα έθιμα του κάθε τόπου. 

Μοναδικός σκοπός της εκπομπής… να συνταξιδέψετε μαζί τους!

Επεισόδιο:  Καστελλόριζο 

Ο Γιάννης και ο Άρης βρίσκονται στο Καστελλόριζο, στο Νοτιανατολικότερο άκρο της Ευρώπης και το ανατολικότερο σημείο της Ελλάδας, το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων που  απέχει 72 ναυτικά μίλια από τη Ρόδο και μόλις 1 μίλι από την Τουρκία.

Πρώτη εξόρμηση που κάνουν είναι στη "Μπλε σπηλιά"! Η είσοδος της είναι πολύ μικρή, σχεδόν δεν φαίνεται, και μπαίνει κανείς με βάρκα. Η δεξιοτεχνία του βαρκάρη είναι απαραίτητη… καθώς μπαίνουν με χαμηλωμένα κεφάλια και πολύ προσοχή. Ένα θέαμα μαγικό!

Ακολουθεί κι άλλη βαρκάδα, αυτή τη φορά για το γύρο του νησιού. Σαλπάρουν ξανά! Γαλαζοπράσινα νερά και μαγευτικές παραλίες σε ένα βραχώδες τοπίο, με μια γοητεία αξεπέραστη!

Αργότερα επισκέπτονται το Κάστρο στην κορυφή του μικρού λόφου, πάνω από το λιμάνι, σε κοκκινωπό βράχο, Κάστελ Ρόσο από το οποίο πήρε το και το όνομά του το νησί.

-Συζητούν με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Αχλαδιώτη, συναντούν τον παπα Γιώργη στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και τη νηπιαγωγό από τις Σέρρες Παυλίνα Χατζησταύρου.

Παίζουν μπάλα με φίλους στο νησί, μαγειρεύουν και δοκιμάζουν κρεμμύδι γεμιστό - σουαν ντολμα.

Απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα και μας ταξιδεύουν στο Καστελλόριζο μέσα από μια ατμόσφαιρα γεμάτη συναισθήματα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια