Κεραμέως: Δεν πρόκειται να κλείσουν φέτος τα σχολεία


 Η υπουργός Παιδείας Νικη Κεραμέως επαναλαμβάνει, σε μήνυμα της με αφρομή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ότι φέτος σκοπός της κυβέρνησης είναι να μην κλείσουν καθόλου τα σχολεία.

Σε ότι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας και το πως αυτή θα επηρεάσει την λειτουργία των σχολειων η Νικη Κεραμέως υπογράμμισε ότι «η τηλεκπαίδευση – όσο πολύτιμη κι αν στάθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο – δεν μπορεί ποτέ να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση», και υπογραμμίζει τα μέτρα προστασίας που θα εφαρμοστούν με αυστηρότητα: «Εμβολιαζόμαστε, ελεγχόμαστε τακτικά, φοράμε τις μάσκες μας, τηρούμε τα μέτρα».

«Η φετινή χρονιά θα είναι ξεχωριστή και με πολλές καινοτομίες», επισημαίνει η υπουργός Παιδείας.

Η κ. Κεραμέως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που θα εφαρμόζονται καθολικά σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας με νέες θεματικές και ειδικότερα στα Αγγλικά, τα οποία εισάγονται στα νηπιαγωγεία.

Επιπλέον, στα σχεδόν διπλάσια Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, που θα λειτουργούν συγκριτικά με πέρυσι, καθώς και στα πρώτα έξι Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια και στην πιλοτική εφαρμογή 123 Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στη Γενική Εκπαίδευση.

Τα σχολεία ενισχύθηκαν με 11.700 μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση, σε συνέχεια των περσινών 4.500 στην Ειδική Αγωγή.

Παράλληλα, «συνεχίζονται οι οριζόντιες επιμορφώσεις, ενώ προχωρούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό δεξιοτήτων – εξοπλισμού/υποδομών – υπηρεσιών», εξηγεί η κ. Κεραμέως.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια