Αυτό είναι το αντιβιοτικό που μπορεί να φέρει το τέλος της πανδημίας


Τελικές κλινικές μελέτες σχετικά με φάρμακο με μολνοπιραβίρη κατά του κορονοϊού, δείχνουν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Το φάρμακο, φαίνεται μάλιστα ότι λειτουργεί και προληπτικά, αποτρέποντας τη μόλυνση από τον ιό.

Μέχρι σήμερα, όποιο φάρμακο είχε αναπτυχθεί χορηγούνταν μόνο σε νοσοκομεία για την καταπολέμηση της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός, όμως το χάπι που ανέπτυξε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Merck, μπορεί να ληφθεί και στο σπίτι, όπως άλλωστε κάθε συνταγογραφημένο αντιβιοτικό.

Πώς λειτουργεί το φάρμακο;

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Conversation, το φάρμακο φέρεται να αναστέλλει επιτυχώς την αντιγραφή του RNA πολλών ιών, μεταξύ αυτών και ο κορονοϊός.

Όταν ο ιός αναπαράγεται, δημιουργεί αντίγραφο του δικού του RNA. Το φάρμακο όμως, έρχεται να εισβάλλει στο νέο RNA, δίνοντάς του εντολή αυτοκαταστροφής, οδηγώντας τον ιό στον θάνατο και καθαρίζοντας τον οργανισμό από αυτόν.

Η δημιουργία του φαρμάκου, έχει ανακοινωθεί από τον Μάρτιο, ενώ οι μελέτες πλέον έχουν προχωρήσει σε ανθρώπους με χορήγηση σε 202 συμπτωματικούς ασθενείς με κορονοϊό, εκτός νοσοκομείου. Τρείς μέρες μετά τη χορήγησή του, ο ιός έχει ελαττωθεί σημαντικό στον οργανισμό όσων εμφάνιζαν ήπια συμπτώματα.

Μόνο το 2% όσων υποβλήθηκαν σε τριήμερη θεραπεία με 800 μικρογραμμάρια μολνοπιραβίρης είχαν ακόμα ιικό φορτίο, έναντι 17% όσων πήραν το placebo της θεραπείας. Στις πέντε ημέρες από την έναρξη της θεραπείας όλοι όσοι έλαβαν από 400 ως 800 μικρογραμμάτια του φαρμάκου, εξαφάνισαν τον ιό από τον οργανισμό τους, ενώ 11% όσων έλαβαν το placebo, εξακολουθούσαν να έχουν ιικό φορτίο.

Οι επιστήμονες συμπεραίνουν ότι το φάρμακο όχι μόνο καθαρίζει τον οργανισμό από τον ιό αλλά εμποδίζει και τη μετάδοσή του.


Πηγή:dikaiologitika

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια