Έθιξε ΣΥΡΙΖΑ συνδυαστικά με Cosco και Fraport ο Μ.Κόνσολας


Για έλλειμμα αξιοπιστίας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας για τη νέα σύμβαση ανάμεσα στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά και στην Cosco.

«Για να διατυπώνει κάποιος πολιτικό λόγο και πολιτική θέση πρέπει να διαθέτει αξιοπιστία. Να υπενθυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, είχε χαρακτηρίσει ως ξεπούλημα τη σύμβαση πώλησης μετοχών  του ΟΛΠ στην Cosco.

Τον Ιανουάριο του 2015, ανακοίνωνε, μάλιστα, δια στόματος υπουργών του, την ακύρωση της σύμβασης.

Τελικά, η σύμβαση παραχώρησης του 51% του ΟΛΠ στην Cosco, υπογράφηκε με την συμμετοχή του ίδιου του κ. Τσίπρα, όπως έγινε και με τη σύμβαση με τη Fraport»,τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Ανέφερε ότι η είσοδος της Cosco, ως επενδυτή στο λιμάνι του Πειραιά, ήταν μια στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή το 2008. Μια στρατηγική επιλογή που και αυτή πολεμήθηκε από όσους αργότερα έβαζαν τη μία υπογραφή πίσω από την άλλη σε αυτές τις συμβάσεις.

Όπως επισήμανε ο κ. Κόνσολας, το ζητούμενο είναι το κατά πόσο δικαιώθηκε με όρους δημοσίου συμφέροντος αυτή η στρατηγική επιλογή.

Το  2008 το λιμάνι του Πειραιά βρισκόταν στην 37η θέση της κατάταξης σε ό, τι αφορά στη διακίνηση containers.

Το 2020 το λιμάνι του Πειραιά, βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης, αφού διακινήθηκαν 5 εκατομμύρια 437 χιλιάδες containers, ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκαν τα έσοδα του ΟΛΠ.

«Συνεπώς, το πρόσημο είναι θετικό, μόνο όσοι έχουν ιδεοληψίες δεν το αναγνωρίζουν. Η αναπτυξιακή υστέρηση της χώρας οφείλεται σε φοβικά σύνδρομα, σε στερεότυπα και ιδεοληψίες εκτός πραγματικότητας.

Η ίδια η ζωή, μας επιβάλλει να τα αφήσουμε πίσω όλα αυτά. Για να προχωρήσει η χώρα μπροστά», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια