Προκαλεί με νέα NAVTEX η Τουρκία – Στέλνουν νέο πλοίο για έρευνες μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου


Νέα NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία για έρευνες μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου δημιουργώντας νέα ένταση στις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Συγκεκριμένα ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX για την διεξαγωγή ωκεανογραφικών και κλιματολογικών ερευνών του ερευνητικού πλοίου «Bilim-2»

Να υπογραμμίσουμε ότι το  YUNUS- S βρίσκεται ήδη στην περιοχή για έρευνες και θα παραμείνει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε αυτό είναι το δεύτερο που στέλνουν οι Τούρκοι.

Η περιοχή που δεσμεύουν  βρίσκεται μεταξύ της Ρόδου και Καστελλόριζου. 

Συγκεκριμένα ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX για την διεξαγωγή ωκεανογραφικών και κλιματολογικών ερευνών του ερευνητικού πλοίου «Bilim-2» μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης, εντός ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της περιοχής ευθύνης, όπου έχει δικαιοδοσία ο υδρογραφικός σταθμός του Ηρακλείου για την έκδοση NAVTEX.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η τουρκική NAVTEX, οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 26 Σεπτεμβρίου έως και 8 Οκτωβρίου 2021, ενώ οι συντεταγμένες της δεν οριοθετούν θαλάσσια περιοχή ως συνήθως, αλλά αντιθέτως αποτυπώνουν την πορεία του ερευνητικού πλοίου.

Σημειώνεται πως το μεσημέρι του Σαββάτου το Bilim-2 βρισκόταν στην περιοχή του Ελλησπόντου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια