Ρόδος: Κλείνει η σεζόν με πάνω από 1.300.000 τουρίστες !


Με άκρως θετικό πρόσημο ολοκληρώνεται αυτή η τουριστική σεζόν για το νησί της Ρόδου, όπου σύμφωνα με τις μετρήσεις ξεπέρασε τον αριθμό των1.300.000 τουριστών κατά την θερινή περίοδο.

Στατιστικά στοιχεία που μόνο χαμόγελα μπορούν να αποφέρουν, μετά την άκρως δύσκολη περσινή χρονιά που βίωσε τόσο ο πλανήτης όσο και η χώρα μας ελέω πανδημίας COVID-19.

Μήνυμα απέστειλε και ο Δήμαρχος Ρόδου, σχετικά με την επιτυχία των αφίξεων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Σε μία απαιτητική χρονιά, γεμάτη προκλήσεις, ο Ροδίτικος τουρισμός απέδειξε το δυναμισμό και την ελκυστικότητα του. Το νησί μας προσέλκυσε μέχρι τώρα περισσότερους από 1.300.000 επισκέπτες από τις τουριστικές αγορές, κερδίζοντας μία σπουδαία νίκη.

Στη μεγάλη τουριστική επιτυχία του νησιού μας, ο Δήμος Ρόδου συνέβαλε με τις δράσεις προβολής, με την Αντιδημαρχία Τουρισμού και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, με το Νέο Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, με την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης μας, με τους παγκόσμιους στρατηγικούς συνεργάτες που φέρνουν κόσμο στο νησί μας.

Βεβαίως, συνέβαλε και ο καθένας ξεχωριστά σε αυτό το άριστο αποτέλεσμα. Ο ξενοδόχος, ο τουριστικός πράκτορας, ο επιχειρηματίας/επαγγελματίας, ο εργαζόμενος, ο απλός πολίτης, όλοι έχουν τη δική τους, εξίσου σημαντική συνεισφορά. 

Ο Τουρισμός είναι ομαδικό άθλημα. Αποτελεί την ατμομηχανή της τοπικής μας οικονομίας, πηγή ευημερίας και προόδου και η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς και αισιοδοξίας, καθώς αποδεικνύεται πώς οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες, θέλουν, ξέρουν και μπορούν να κερδίζουν ενωμένοι!

Με το ίδιο ομαδικό πνεύμα της φετινής νίκης, πρέπει να συνεχίσουμε να απαντάμε στις προκλήσεις των Καιρών, για να σχεδιάσουμε το βιώσιμο Τουρισμό για τη Ρόδο του 21ου αιώνα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια