Πέραμα – Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη οι 7 αστυνομικοί για την αιματηρή καταδίωξη – Που προσανατολίζονται οι έρευνες

 


Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη βρίσκονται οι 7 αστυνομικοί, που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου -άοπλου- οδηγού του κλεμμένου αυτοκινήτου. Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησαν σχετικά ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης και ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Σε μια καταδίωξη εντός αστικού ιστού, η επικινδυνότητα είναι μεγάλη. Αν είχε δοθεί η εντολή να σταματήσουν και εκείνοι δε σταμάτησαν, δεν έχει σχέση με το τι έγινε στο σημείο που έγινε το μακελειό. Ο ισχυρισμός των αστυνομικών είναι ότι ήταν αμυνόμενοι απέναντι σε ένα όχημα που έκανε επίθεση σε δίκυκλα. Οι πραγματικές συνθήκες είναι αντικείμενο έρευνας. Η εικόνα που έχουμε ενός αυτοκινήτου που έχει καβαλήσει μια μηχανή, είναι τραγική», σημείωσε ο κ. Μαρακάκης.

«Το αν έκαναν υπέρβαση της νόμιμης άμυνας ή όχι, είναι ζήτημα ανάλυσης των δεδομένων»

«Η πτώση από μηχανή ακόμα και αν είναι σε στάση, τις περισσότερες φορές συνεπάγεται βαρύ τραυματισμό. Αν είναι σε κίνηση, η πτώση οδηγεί σε αναπηρίες και θανάτους. Πήγε με πρόθεση πάνω στις μοτοσυκλέτες των αστυνομικών. Αυτό που θα ερευνηθεί είναι ότι δεδομένου ότι οι επιβάτες και ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν έφεραν όπλα, πώς προέκυψε η ανάγκη των αστυνομικών να ρίξουν τόσες πολλές σφαίρες. Οι αστυνομικοί φοβόντουσαν τον οδηγό και το αυτοκίνητο. Το αν έκαναν υπέρβαση της νόμιμης άμυνας ή όχι, είναι ζήτημα ανάλυσης των δεδομένων και των συνθηκών», συνέχισε ο ίδιος.

«Είχε δοθεί εντολή να σταματήσει η καταδίωξη»

«Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι είχε δοθεί εντολή από το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛΑΣ να σταματήσει η καταδίωξη, γιατί είχε κριθεί ότι ήταν επικίνδυνη για τραυματισμούς αστυνομικών και πολιτών. Κατά πληροφορίες, παραβίαζαν ερυθρούς σηματοδότες στη διάρκεια της καταδίωξης, και το αυτοκίνητο και οι αστυνομικοί. Ορισμένοι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι δεν το άκουσαν αυτό. Θα γίνει μεγάλη έρευνα για να δουν ποιοι και αν παράκουσαν τις σχετικές εντολές», εξήγησε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Για να κινήθηκαν όλοι μαζί οι αστυνομικοί κατά του αυτοκινήτου, σημαίνει ότι απειλήθηκαν. Αυτό είναι δεδομένο. Αν θα τους πιστέψει η εισαγγελία, νομίζω ότι θα κάνουμε λόγο για νόμιμη άμυνα. Θα κινηθεί γρήγορα νομικά η υπόθεση», τόνισε κλείνοντας ο κ. Μαρακάκης.


Πηγή:megatv

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια