Ρόδος: Είχε συνεργό η θεία της 8χρονης;


Το ενδεχόμενο η γυναίκα που φέρεται να κακοποίησε την 8χρονη ανήλικη στη Ρόδο να μην ενήργησε μόνη της εξετάζει, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η αρμόδια εισαγγελέας.

Οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να εμπλέκεται και άλλο πρόσωπο, εκτός από την 50χρονη θεία της.

Των Δ. ΠΑΝΑΝΟΥ & Θ. ΠΑΝΟΥ

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία της υπόθεσης που άφησε άναυδη την κοινή γνώμη. Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις ως προς την άσκηση ποινικών διώξεων, όπου θα φανεί σε τι βαθμό θα συνεχιστεί η προκαταρκτική έρευνα με τη λήψη επιπλέον καταθέσεων από πρόσωπα που ίσως έχουν σχέση με την υπόθεση.

Ο Στέλιος Αλεξανδρής, δικηγόρος του παππού της ανήλικης, που αρχικά κατηγορήθηκε από τη φερόμενη ως δράστιδα ότι ήταν αυτός που κακοποίησε την εγγονή του, σημειώνει, μιλώντας στη Realnews, ότι η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης:

«Προφανώς, θέλουν να δουν αν υπάρχουν και άλλοι συνεργοί από το περιβάλλον της δράστιδος, ώστε να προσωποποιηθούν οι διώξεις. Κάποιοι ήθελαν να εκβιάσουν τον παππού του ανήλικου παιδιού για να του αποσπάσουν χρήματα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η δράστις, δυστυχώς, είναι μακρινή ξαδέλφη της μητέρας, από το ευρύτερο συγγενικό περιβάλλον».

Ο γνωστός δικηγόρος της Ρόδου σημειώνει ότι, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η άσκηση ποινικής δίωξης για πρόκληση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της γυναίκας που ευθύνεται για την κακοποίηση του ανήλικου κοριτσιού.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, η 8χρονη, που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και φιλοξενείται σε δομή πρόνοιας, κακοποιήθηκε από την 50χρονη συγγενή της οικογένειας, η οποία, με πρόφαση την εξέταση του κοριτσιού, που παρουσίαζε προβλήματα, κατάφερε να διαρρήξει εν μέρει τον παρθενικό του υμένα. Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τη μητέρα του κοριτσιού, ενώ η 50χρονη γυναίκα ομολόγησε την πράξη της. Στόχος, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις, ήταν ο εκβιασμός του παππού προκειμένου να του αποσπάσει ποσό ύψους περίπου 500 ευρώ.

Ο ηλικιωμένος και ο συνήγορός του, Στ. Αλεξανδρής, αναμένουν τις εξελίξεις στην υπόθεση, προκειμένου να εξετάσουν στη συνέχεια το ενδεχόμενο να στραφούν νομικά εις βάρος της 50χρονης. «Οι νομικές μας κινήσεις θα εξαρτηθούν από τις διώξεις που θα ασκηθούν προς τη συγκεκριμένη γυναίκα. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να στραφούμε νομικά εναντίον της», λέει ο κ. Αλεξανδρής.

Την ίδια στιγμή, ο παππούς της μικρής δηλώνει πικραμένος και ταραγμένος από τα γεγονότα που αποκαλύφθηκαν. Ο ίδιος στοχοποιήθηκε ως ύποπτος και έμαθε για την κακοποίηση της εγγονής του, γεγονός που τον έχει καταβάλει, ενώ φοβάται ότι η κόρη του θα χάσει την επιμέλεια των παιδιών, τεσσάρων στο σύνολο μαζί με την 8χρονη, που ο ίδιος και η σύζυγός του μεγάλωσαν όλα αυτά τα χρόνια. Σημειώνεται ότι η 50χρονη γυναίκα είχε και κατά το παρελθόν απασχολήσει τις Αρχές.

Πηγή: enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια