ΠΟΕΕΤ:ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ

 


Η ανακοίνωση από την ΠΟΕΕΤ:

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση της Απεργίας των εργαζομένων του κλάδου μας.

Μια Απεργία η οποία θα κρίνει κατά πολύ την επιβίωση των εποχικά εργαζομένων που είναι η συντριπτική πλειοψηφία αλλά και όχι μόνο!

Μια Απεργία στην οποία θα μετρηθούμε από την Κυβέρνηση αλλά και από την κοινωνία που την θέλουμε σύμμαχο μας.

Τελείωσε μια Τουριστική σεζόν που το αποτέλεσμα της ήταν απρόσμενα θετικό (κάτι που το παραδέχονται όλοι).

Ο στόχος που ήταν να πιάσουμε το 50% τόσο των αφίξεων όσο και των εισπράξεων του 2019 έχει υπερκαλυφθεί.

Δυστυχώς όμως για άλλη και φορά οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν καρπώνονται τίποτα απ' όλα αυτά, αντιθέτως η Κυβέρνηση αποφάσισε να κόψει το πενιχρό επίδομα ανεργίας σε χιλιάδες δικαιούχους κόβοντας έτσι και κάθε Ελπίδα για αξιοπρεπή επιβίωση τον πιο δύσκολο χειμώνα των τελευταίων ετών.

Όσοι δεν κατάφεραν να εργαστούν φέτος είτε γιατί οι επιχειρήσεις που δούλευαν δεν επαναλειτούργησαν, είτε γιατί έπεσαν θύματα εργοδοτικής παραβατικότητας μένουν εκτός ταμείου ανεργίας!!!

Ενώ όσοι ήταν να βγουν φέτος πρώτη φορά στην επιδότηση, βάση νόμου χρειάζονται 85 περσινά ένσημα τα οποία δεν υπάρχουν είτε γιατί πέρυσι δεν ήταν δικαιούχοι μονομερών αναστολών συμβάσεων και 25 ενσήμων το μήνα (εργαζόμενοι στον επισιτισμό) είτε γιατί ενώ ήταν δικαιούχοι δυστυχώς το κράτος δεν έχει βρει τρόπο να εμφανίσει τα ένσημα στον ΕΦΚΑ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην Απεργία και να δώσουν δυναμικό παρόν στην Απεργιακή Συγκέντρωση στις 09/11/2021 στις 12:00 το μεσημέρι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 09/11/2021

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια