Τη δυσκολότερη μάχη της ζωής της δίνει η Ντόρα Μπακογιάννη

 


Κατάθεση ψυχής από την Ντόρα Μπακογιάννη. Με μία συγκλονιστική ανάρτηση - εξομολόγηση αποκάλυψε στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ότι διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο. «Είμαι αποφασισμένη να νικήσω» γράφει χαρακτηριστικά.

«Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ. Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου. Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν. Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται. Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου» έγραψε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν καταθέτει τα όπλα. Είναι μαχήτρια της ζωής.

«Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις. Παράλληλα. Ταυτόχρονα.Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.Δεν είναι κάτι παραπάνω. Δεν θα λιποψυχήσουμε. Δεν θ’ αλλάξουμε.Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια.Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον» ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη.

H ευχή της Ντόρας για την Φώφη

Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τη νέα περιπέτεια της Φώφης Γεννηματά όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται στον Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Σε συνέντευξή της είχε πει ότι οι προσευχές όλων των Ελλήνων είναι για γρήγορη ανάρρωση της Φώφης Γεννηματά στον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής της.

«Εύχομαι η επιστήμη με όλα της τα όπλα να μπορεί αν την καταστήσει νικήτρια και σε αυτή τη μάχη και απλώς να προσθέσω ότι τέτοια γεγονότα δείχνουν ότι κάποια στιγμή όλες αυτές οι πολιτικές μάχες, διαφορές όλα αυτά που συμβαίνουν είναι τόσο μικρά μπροστά στα μεγάλα. Και τα μεγάλα είναι η ζωή και δεν είναι τυχαίο ότι απ΄όλη την Ελλάδα, απ΄όλα τα κομματικά φάσματα, όλοι σήμερα προσεύχονται για τη Φώφη» υπογράμμισε.

Μετά την ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη δεκάδες είναι τα μηνύματα συμπαράστασης.

«Επικοινώνησα με την Ντόρα Μπακογιάννη και της εξέφρασα τη συμπαράστασή μου, τις ειλικρινείς ευχές μου αλλά και τη βεβαιότητα ότι θα ξεπεράσει την ασθένεια που με παρρησία ανακοίνωσε σήμερα δημόσια. Είναι μαχήτρια και θα βγει νικήτρια» έγραψε στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η @Dora_Bakoyannis με θάρρος μίλησε για τη διάγνωσή της και τη μάχη που έχει μπροστά της. Εύχομαι ολόψυχα να βγει γρήγορα νικήτρια από αυτή τη δοκιμασία» σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

«Η @Dora_Bakoyannis είναι δυνατός άνθρωπος και με σιδερένια θέληση. Θα εξέλθει και από αυτή την δοκιμασία νικητής. Πολλά Περαστικά» έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εύχομαι όπως όλοι μας στην κυρία Μπακογιάννη να βγει νικήτρια από αυτήν τη δοκιμασία. Η δύναμη και το ψυχικό της σθένος μάς διαβεβαιώνουν για την αίσια έκβαση αυτής της περιπέτειας. Σιδερένια!» τόνισε η Μίνα Γκάγκα.

«Ντόρα θα τα ξεπεράσεις όλα. Κάθε καλό» υπογράμμισε ο Χάρης Καστανίδης.

Τι είναι το πολλαπλό μυέλωμα

Το γεγονός ότι το πολλαπλό μυέλωμα είναι σε αρχικό στάδιο είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο γίνονται περίπου 500 νέες διαγνώσεις πολλαπλού μυελώματος, ενώ αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι νοσούν περίπου 3 χιλιάδες άτομα.


Πηγή:megatv

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια