Νέα μέτρα ελευθερίας μόνο για εμβολιασμένους

 


Ελευθερία κινήσεων ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων, που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση αποκλειστικά και μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους.

«Τα μέτρα που θα αφορούν τους εμβολιασμένους θα είναι καθολικά και θα αφορούν όλοι την επικράτεια. Δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown, δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κινητικότητα των εμβολιασμένων», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Για όσους έχουν σηκώσει μανίκι, η διασκέδαση φαίνεται πως θα επιστρέψει όπως την ξέρουμε ακόμα και σε περιοχές με mini lockdown, καθώς εξετάζεται τα μπαρ να μπορούν να παίζουν μουσική αλλά και να δέχονται όρθιους, μόνο εμβολιασμένους πελάτες.

Με την κατάργηση των περιοριστικών μέτρων αναμένεται να σταματήσει και το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00 το πρωί.

«Οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας πρέπει να έχουν προνόμια γι’ αυτή την επιλογή τους να συμβάλλουν στην θωράκιση της χώρας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Κανονικά οι παρελάσεις… μέχρι νεωτέρας με τον Άδωνι Γεωργιάδη να παραδέχεται πως υπάρχουν ενδοιασμοί για την «κόκκινη» Θεσσαλονίκη.

«Η βούληση της κυβέρνησης είναι οι παρελάσεις να γίνουν κανονικά, ωστόσο είναι λογικό να υπάρχουν προβληματισμοί για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Οι μαθητές συμβολικά αλλά και ουσιαστικά θα πρέπει να φορούν μάσκες στην παρέλαση», υπογράμμισε ο καθηγητής εντατικής θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Την ώρα που το ντιμπέιτ για τις παρελάσεις και τις εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζεται, τα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας στενάζουν με την πληρότητα τους να έχει ξεπεράσει πλέον το 95%.

«Οκτώ διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες στη Βόρεια Ελλάδα ψάχνουν κρεβάτι εντατικής. Πτολεμαϊδα, Κοζάνη, Παπαγεωργίου, ψάχνουν απεγνωσμένα κλίνη στην εντατική», δήλωσε ο διευθυντής ΜΕΘ Νίκος Καπραβέλος.

Πολύ κοντά στην επιβολή περιοριστικών μέτρων και οι Σέρρες, με τους ειδικούς να προβληματίζονται για το γεγονός πως δεκάδες Θεσσαλονικείς πηγαίνουν τη νύχτα για να διασκεδάσουν.

-Γίνονται πάρτι εδώ και η Αστυνομία δεν κάνει τη δουλειά της.

-Γίνονται πάρτι και τώρα με λοκντάουν ?

-Ναι.

Νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ αναλαμβάνει από σήμερα ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας,  Θεοκλής Ζαούτης, ο οποίος το πρωί είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.


Πηγή:megatv

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια