Γ.Χατζημάρκος: «Κάναμε την δουλειά μας, για το Κτηματολόγιο»


Τον χώρο όπου θα στεγαστεί το νέο Κτηματολόγιο, επισκέφθηκε εχθές ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, μένοντας ευχαριστημένος από την εξέλιξη των εργασιών.

Μετά το πέρας της επίσκεψης του προχώρησε σε μία μακροσκελή ανακοίνωση μέσω των Social Media που διατηρεί.

Αναλυτικά:

Το νέο κτίριο που θα στεγάσει το  Κτηματολόγιο της Ρόδου, επισκεφθήκαμε χθές με τον Δήμαρχο Ρόδου και τους συνεργάτες μας.

Απο το τέλος Μαΐου οπότε και συμφωνήθηκε, με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Ρόδο, η λύση της μετεγκατάστασης σε κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου, σε χρόνο ρεκόρ για το Δημόσιο, ολοκληρώθηκαν απο τον Δήμο Ρόδου οι απαραίτητες τεχνικές επεμβάσεις σε αυτό και έγινε και η μεταφορά του αρχείου που απαιτείται για την διεξαγωγή, καταρχήν, των σχετικών ερευνών. 

Το Κτηματολόγιο δεν ξεκίνησε ακόμα την λειτουργία του και κανείς απο εμάς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη, γιατί δεν επιτρέπεται σε κανέναν που δεν έχει την σχετική ευθύνη να χειριστεί τα πολύτιμα αρχεία του ώστε να τα μεταφερθούν απο τα κιβώτια στις βιβλιοθήκες. Φυσικά, θα κατηγορηθούμε και για αυτό αφού απο την πρώτη στιγμή κατηγορούμαστε αδιάκοπα για ο,τιδήποτε μπορεί να φανταστεί ή να κατασκευάσει οποιοσδήποτε απο αυτούς που μόνο προσχώματα έβαζαν συνεχώς στον διαρκή αγώνα μας να δωθεί λύση. 

Περάσαμε μια πολύ χαρακτηριστική περίοδο αδιάκοπης υπονόμευσης και  καταγγελίας, ειρωνίας, επιθέσεων, διάδοσης πάσης φύσεως ψεύδους και γενικά μια πολύ  χαρακτηριστική περίοδο ανάδειξης όλων των αρετών της παρακμής. 

Και όλο αυτό το διάστημα, οι συνεργάτες μας, αν και χωρίς να έχουν την σχετική αρμοδιότητα στα περισσότερα θέματα που χειρίστηκαν, δούλευαν νυχθημερόν για να βρεθεί και να δωθεί λύση. 

Σήμερα, κρατάμε μόνο το γεγονός οτι κάναμε την δουλειά μας με υπευθυνότητα και δίνουμε την μόνη δέσμευση που μπορούμε να δώσουμε : να δουλέψουμε ακόμα πιο εντατικά ώστε το συντομότερο δυνατόν να γίνει η μετάβαση στο Ψηφιακό Κτηματολόγιο, απο το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Για να τελειώνουμε επιτέλους με τον Μεσαίωνα, στον οποίο κάποιοι αγωνίστηκαν σκληρά να μας κρατήσουν, και όλα τα φαινόμενα που τον συνοδεύουν. 

Για να λειτουργήσει επιτέλους  σε περιβάλλον σύγχρονο και υγιές .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια