Οι πολίτες της Ρόδου «κέρδισαν» την αυριανή παρέλαση


Την στιγμή που ακυρώνονται οι προγραμματισμένες για φέτος παρελάσεις κυρίως σε νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, η Ρόδος μία μέρα πριν τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου είναι έτοιμη να υποδεχθεί ξανά μετά από απουσία δύο ετών τον εορτασμό όπως της αρμόζει.

Αυτοί που ουσιαστικά έδωσαν το «πράσινο» φως ήταν οι ίδιοι οι πολίτες του νησιού που παρά τον αυξημένο τουρισμό κατάφεραν να διατηρήσουν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα τα κρούσματα του COVID-19, κερδίζοντας έτσι την μάχη με τον αόρατο εχθρό. Έτσι, τόσο η πόλη όσο και τα χωριά του νησιού αύριο θα γιορτάσουν την 28η Οκτωβρίου με τιμές και χάρες.

«Οι παρελάσεις είναι σαφές ότι είναι υγειονομικά επικίνδυνες και ότι έχει να κάνει με συνωστισμό δεν πρέπει να γίνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αποτυπώνοντας το μέγεθος της ανησυχίας των ειδικών για την περαιτέρω διασπορά του ιού.

Υπό το φόβο της μαζικής εξάπλωσης του ιού, η Ρόδος εν τέλει τα κατάφερε και θα πρέπει να δείξει την μείζονος σημασίας και αύριο καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια