Έρχονται νέες αλλαγές στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

 


Ο υπουργός Εσωτερικών, κος Μάκης Βορίδης, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» για την αξιολόγηση στο δημόσιο όπου προανήγγειλε αλλαγές στο πλαίσιο που ΄ήδη εφαρμόζεται

Όπως αν΄έφερε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Βορ΄ίδης στο δημόσιο υπάρχει αξιολόγηση σε ποσοστό 95-97% των υπαλλήλων μόνο που αυτή η αξιολόγηση παράγει τα εξής αποτελέσματα, 50% των υπαλλήλων είναι άριστοι, 45% είναι εξαιρετικά καλοί.

Σύμφωνα με το κ. Βορίδη υπάρχει ένα 4% το οποίο παίρνει χαμηλότερη βαθμολογία και μπαίνει στην κατηγορία που χρήζει βελτιώσεως κάτι το οποίο δεν βελτιώνεται τελικώς γιατί χρήζει βελτιώσεως αλλά δεν κάνουμε κάτι για αυτό. Και υπάρχει το 0,3% το οποίο παίρνει πάρα πολύ κακούς βαθμούς. Όπως αναφέρει αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο επειδή αντιμετωπίζεται σε διεθνές επίπεδο και σε μεγάλους οργανισμούς και στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν σκέψεις για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό. «Αυτά τα οποία έχουμε ξεκινήσει να συζητάμε, ήδη τα μελετάμε, μέσα στον Νοέμβριο θα παρουσιάσουμε ορισμένες προτάσεις μας στον πρωθυπουργό να πάρουμε το πράσινο φως.» τόνισε ο κ. Βορίδης

Όπως προανήγγειλε ο κ. Βορίδης η γενική ιδέα αυτών των προτάσεων είναι κυρίως να το κομμάτι της στοχοθεσίας των οργανικών μονάδων και την υλοποίηση των στόχων των οργανικών μονάδων ωστε να βαρύνειπολύ το πλαίσιο της αξιολόγησης των προϊσταμένων.« Πηγαίνουμε δηλαδή σε μια αξιολόγηση της απόδοσης της οργανικής μονάδας σε σχέση όμως με μια φιλόδοξη στοχοθεσία και αυτό το συνδέουμε πολύ με το τι δουλειά κάνουν οι προϊστάμενοι αυτών των οργανικών μονάδων. Αρχίζουμε και κοιτάμε το «τελικό προϊόν», κάνουμε μια μετακίνηση από τον υπάλληλο στην υπηρεσία. Κοιτάμε τι παίρνει ο πολίτης.»

Για τις παρελάσεις ο κ. Βορίδης είπε θα γίνουν κανονικότατα οι μαθητικές παρελάσεις μόνο στη Θεσσαλονίκη δεν θα γίνουν λόγω του πένθους για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά.


Πηγή:dikaiologitika

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια