Α.Καμπουράκης: «Ντροπή και κατάντια κ. Χατζηδιάκο»


Σκληρή απάντηση από τον Δήμαρχο Ρόδου προς τον τέως ομώνυμο του, Φώτη Χατζηδιάκο επάνω σ' όσα δήλωσε ο δεύτερος σε ανακοίνωση του με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα και τις καταγγελίες που κάνει προς το πρόσωπο του Αντώνη Καμπουράκη για την ασφάλεια των δρόμων.

Η απάντηση-ανακοίνωση του Αντώνη Καμπουράκη:

Αυτό είναι ντροπή και κατάντια κ. Χατζηδιάκο…

Λυπάμαι ειλικρινά, που αναγκάζομαι να απαντήσω στην ανακοίνωση του τέως Δημάρχου Ρόδου κ. Χατζηδιάκου.

Δεν περίμενα ποτέ, ένας άνθρωπος που έχει τιμηθεί από τους πολίτες της Ρόδου με το αξίωμα του δημάρχου, ότι θα έφτανε σε τέτοιο σημείο αθλιότητας, να κάνει φτηνή μικροπολιτική, με αφορμή ένα τροχαίο δυστύχημα. Mε θύμα ένα νέο άνθρωπο, την οικογένεια του οποίου γνωρίζω πολλά χρόνια.

Να επιχαίρει με αθλιότητες, για «κλέφτες και νοικοκύρηδες» και να μιλάει για ευθύνες του Δήμου για ένα θανατηφόρο τροχαίο, για τις συνθήκες του οποίου, ακόμα δεν έχουν αποφανθεί τα αρμόδια όργανα.

Η ανακοίνωση του κ. Χατζηδιάκου είναι μνημείο αθλιότητας, τυμβωρυχίας και προσωπικής ηθικής κατάπτωσης. Ντροπή!

Η αρχική τοποθέτηση του Φώτη Χατζηδιάκου:

Δυστυχώς χθες (Κυριακή 3-10-2021), θρηνήσαμε τον άδικο χαμό ακόμη ενός νέου ανθρώπου, μόλις 25 ετών σε τροχαίο δυστύχημα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο άτυχος νέος συγκρούστηκε με ένα από τα 10 ιδιωτικά απορριμματοφόρα που είχε μισθώσει ο δήμος Ρόδου από 06-06-2021 έως 19-09-2021. Τα αίτια του θανατηφόρου δυστυχήματος ερευνά η αρμόδια Υπηρεσία της Τροχαίας Ρόδου και δεν είναι αντικείμενο της παρούσας.

Εμείς πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στη μητέρα και τους συγγενείς του άτυχου νέου, αλλά και στο σύνολο της κοινότητας Μαριτσών που έχασε ένα καλοσυνάτο, ευγενικό παλληκάρι, το οποίο υπεραγαπούσαν και εκτιμούσαν όλοι οι συγχωριανοί του.

Όμως, η οργή και η αγανάκτηση μας ξεχειλίζει, γιατί κάποιοι αντί για να αναλάβουν τις ευθύνες τους -όπως είχαν δηλώσει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου- και αντί να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου, κρύβονται και «ποιούν την νήσσαν», επιχειρώντας να εξαπατήσουν τις αρχές που ερευνούν τα αίτια του θανατηφόρου δυστυχήματος. Δευτέρα πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΑ η αρμόδια αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος των εργαζομένων στην καθαριότητα ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι: «ο δήμος δεν έχει καμία σχέση με το απορριμματοφόρο του ιδιώτη με το οποίο προκλήθηκε το δυστύχημα, διότι έχει λήξει η σύμβαση και το απορριμματοφόρο δεν εκτελούσε υπηρεσία».

Πράγματι οι «παράτυπες» συμβάσεις έχουν λήξει στις 19-09-2021 όμως, «Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον Νοικοκύρη», κ.Καμπουράκη!!!

Μπορείτε να μας απαντήσετε με τίνος εντολή την ίδια ημέρα, λίγες ώρες μετά το ατύχημα (Κυριακή 3-10-2021 ώρα 14.14) ένα όμοιο απορριμματοφόρο του ιδιώτη, εκτελούσε εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων στην συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Αλεξάνδρου Διάκου, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε και το σχετικό βίντεο που έχουμε στην διάθεση μας; To ίδιο επιβεβαιώνουν πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι βλέπουν εδώ και δέκα ημέρες από τη λήξη των παράτυπων συμβάσεων, τα πορτοκαλί απορριμματοφόρα του ιδιώτη να συνεχίζουν να προβαίνουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Δυστυχώς δεν έχετε αντιληφθεί ακόμη ότι «Μπορεί να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους για πολύ καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό».

Τώρα είστε υποχρεωμένος να απαντήσετε δημόσια, με τίνος εντολή και με ποιά συμβατική σχέση κυκλοφορούν και εκτελούν υπηρεσίες αποκομιδής στο δήμο μας, τα απορριμματοφόρα του ιδιώτη από τις 20-09-2021 μέχρι σήμερα και ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη του δυστυχήματος;

Είστε υποχρεωμένος να δώσετε στη δημοσιότητα τα στοιχεία εισόδου όλων των απορριμματοφόρων στον ΧΥΤΑ Β. Ρόδου, τα ζυγολόγια, το καταβαλλόμενο αντάλλαγμα, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, τα GPS και τους ταχογράφους των τελευταίων 10 ημερών μέχρι την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος, και ειδικά του απορριμματοφόρου που εμπλέκεται στο θανατηφόρο δυστύχημα, τα οποία έχει υποχρέωση να σας παραδώσει ο ιδιώτης εργολάβος. Διαφορετικά, θα τα αναζητήσουμε με Εισαγγελική παραγγελία.

Επιτέλους κ. Καμπουράκη, μια φορά, ας αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας, για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια