Α.Καμπουράκης: «Το Νότιο Αιγαίο να γίνει επίκεντρο προσοχής της χώρας»


Στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη και που έχει στο επίκεντρο τον μετασχηματισμό της Αυτοδιοίκησης βρέθηκε ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης που εξέδωσε και ομιλία.

Στην ομιλία του έκανε γνωστή την αναγκαιότητα τα νησιά της Περιφέρειας μας, να είναι το επίκεντρο της χώρας για όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα στο εισόδημα της Ελλάδς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δήμαρχος μας:

Συμφωνήσαμε ο νησιωτικός χώρος του Νοτίου Αιγαίου πρέπει να είναι, στο επίκεντρο της προσοχής. Δεν ζητάμε χάρη. Για αναγκαιότητα, της ίδιας της χώρας, πρόκειται. Είναι ώρα αποφάσεων, είναι ώρα δράσεων, είναι ώρα να αποδείξουμε, πως αυτή η νέα Ελλάδα, που μας αξίζει, μπορεί επιτέλους να βάζει, σωστές προτεραιότητες, και να πετυχαίνει, σημαντικούς στόχους.  

Στόχους όπως:

-Η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ κατά 30%, που ίσχυε στα νησιά μας, και είχαν καταργηθεί, στα πλαίσια των μνημονίων.

-Η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, στους Νησιώτικους Δήμους, και την Περιφέρεια μας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, της χρόνιας υποστελέχωσης τους.

-Η αλλαγή του συστήματος κατανομής των Κ.Α.Π., στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της Νησιωτικής Ελλάδας. Βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας, τις Αρνητικές Πλευρές της Νησιωτικότητας.

Το αυξημένο, κατά τουλάχιστον +50% κόστος ζωής, εξ αιτίας των ακριβών μεταφορικών ναύλων, και επιβατών, και εμπορευμάτων. Των ελλείψεων σε δομές υγείας, πρόνοιας, και παιδείας, σε σχέση, με τα μεγάλα αστικά κέντρα. Τη μεγάλη απόσταση, από τα Διοικητικά Κέντρα.

Δεν  πρόκειται για τοπικά αιτήματα. Είναι αναγκαίες δράσεις, μιας σοβαρής, Εθνικής Στρατηγικής, για την Ελλάδα του Αύριο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια