Ενίσχυση του Α.Τ. Καρπάθου προτείνει ο Μάνος Κόνσολας


Την ενίσχυση και αναδιάταξη των δυνάμεων και των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κάρπαθο, προτείνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει, προκειμένου να τεκμηριώσει την πρότασή του, ότι:

– Το οργανόγραμμα του τοπικού αστυνομικού τμήματος προβλέπει δύναμη 24 ατόμων, αλλά αυτή τη στιγμή υπηρετούν 19.

– Ακόμα και αν είχαν καλυφθεί όλες οι οργανικές θέσεις, η δύναμη δεν θα επαρκούσε για να καλύψει όλες τις ανάγκες, αφού 12 αστυνομικοί διατίθενται σε καθημερινή βάση για να καλύπτονται οι ανάγκες ασφαλείας του αεροδρομίου.

– Οι κάτοικοι του νησιού πολλαπλασιάζονται την τουριστική περίοδο, γεγονός που αυξάνει τις ανάγκες αστυνόμευσης, ενώ τα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του νησιού απαιτούν την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων από τους αστυνομικούς για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν στις 12 κοινότητες.

Ο Μάνος Κόνσολας προτείνει:

1ον: Την αύξηση της οργανικής δύναμης στο Αστυνομικό Τμήμα Καρπάθου στα 30 άτομα, εκ των οποίων τα 8 θα στελεχώνουν τη διοίκηση και τη διοικητική εξυπηρέτηση του πολίτη, τα 12 θα είναι επιφορτισμένα με τις περιπολίες σε όλο το νησί για την κάλυψη των αναγκών των 12 τοπικών κοινοτήτων και για ζητήματα τροχονομικού ελέγχου, τα 6 θα εκτελούν καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας και προανάκρισης, ενώ τα 4 θα αποτελέσουν ειδική ομάδα για τη δίωξη ναρκωτικών και τα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας.

2ον: Την ίδρυση αστυνομικού τμήματος στο αεροδρόμιο της Καρπάθου, προκειμένου να μην αποδυναμώνεται η δύναμη του τοπικού αστυνομικού τμήματος για να καλύπτονται οι ανάγκες ασφάλειας και ελέγχου στο αεροδρόμιο του νησιού.  Εναλλακτικά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μπορεί να ζητήσει την ενεργοποίησης ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας στο αεροδρόμιο για τον έλεγχο σε επιβάτες και αποσκευές προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των αστυνομικών στο αεροδρόμιο, οι οποίοι πλέον θα είναι επιφορτισμένοι μόνο με το διαβατηριακό έλεγχο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια