ΠΟΕΕΤ: Παρέμβαση στον υπουργό εργασίας για το πρόβλημα με το επίδομα ανεργίας και τα ένσημα

 


Η ανακοίνωση από την ΠΟΕΕΤ:

Η Ομοσπονδία και τα μεγαλύτερα Κλαδικά Σωματεία μας απ' όλη την Ελλάδα αύριο Παρασκευή 15/10/2021 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας και θα ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ να δούμε τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη

ώστε επιτέλους να δοθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με τα ένσημα μας από το 2020 αλλά και για να αρθούν οι παράλογοι όροι και προϋποθέσεις που έφερε η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας για την επιδότηση ανεργίας φέτος τον χειμώνα.

Ειδικότερα, ζητούμε:

Να μην ισχύσει ο κόφτης των 400 ημερών επιδότησης τα τελευταία 4 χρόνια, γιατί η πλειοψηφία των εργαζομένων με τις παρατάσεις πέρυσι τις έχει ξεπεράσει.

Να επιδοτηθούν και οι συνάδελφοι που ήταν σε μονομερή αναστολή σύμβασης τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και δεν δούλεψαν μετά.

Να επιδοτηθούν οι εργαζόμενοι του Τουρισμού και του Επισιτισμού που δεν δούλεψαν φέτος με επίδομα ανεργίας, να σταματήσει επιτέλους ο παράλογος διαχωρισμός εν μέσω πανδημίας σε εργαζόμενους με και σε εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

Να παγώσει η προϋπόθεση, για αυτούς που θα βγουν πρώτη φορά στο ταμείο ανεργίας να έχουν 80 περσινά ένσημα (που θα τα βρουν το 2020;)

ΖΗΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια