Ευχαριστημένος από το νέο Κτηματολόγιο ο Δήμαρχος


Τον χώρο όπου θα στεγαστεί το νέο Κτηματολόγιο, επισκέφθηκε εχθές ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, μένοντας ευχαριστημένος από την εξέλιξη των εργασιών.

Μετά το πέρας της επίσκεψης του προχώρησε σε μία μακροσκελή ανακοίνωση μέσω των Social Media που διατηρεί.

Αναλυτικά:

Ο Δήμος Ρόδου, συναισθάνθηκε από το πρώτο κιόλας λεπτό την ανάγκη και την αγωνία του Ροδίτη και της Ροδίτισσας να λειτουργήσει το Κτηματολόγιο. Θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να σφυρίζουμε αδιάφορα. Δεν το κάναμε. Αναλάβαμε την ευθύνη, χωρίς να έχουμε καμία απολύτως αρμοδιότητα!

Χωρίς να χάσουμε χρόνο και ακολουθώντας όλες τις απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες, παραχωρήσαμε στο Κτηματολόγιο, χώρους στην ανακαινισμένη και καταλλήλως διαμορφωμένη πτέρυγα του Παλαιού Νοσοκομείου που προορίζονταν για τις υπηρεσίες του Δήμου μας.

Η σημερινή κατάσταση που βρήκαμε επισκεπτόμενοι το νέο Κτηματολόγιο της Ρόδου μας θλίβει βαθύτατα. Τα έγγραφα και οι τόμοι που μετέφερε ο Δήμος μας με την προσωπική επίβλεψη του Κτηματολογίου, δεν είχαν βγει καν από τις κούτες, οι οποίες έμεναν κλειστές μπροστά από τις προθήκες και στα ράφια!

Βρισκόμαστε εν ολίγοις στο σημείο μηδέν, πράγμα αδιανόητο. Το Κτηματολόγιο είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός και μόνο οι αρμόδιοι υπάλληλοι μπορούν να διαχειριστούν, να τακτοποιήσουν το αρχειακό υλικό ασκώντας τις υποχρεώσεις τους όπως θα έπρεπε. Ουδείς άλλος έχει δικαίωμα να αγγίξει αυτά τα έγγραφα.

Είναι ανήκουστο, να διανοείται κάποιος σε ένα ευνομούμενο κράτος όπως είναι η χώρα μας, ότι μπορεί να ανοίξει, να διαχειριστεί το αρχειακό υλικό του Κτηματολογίου, όποιος δεν έχει την αρμοδιότητα αυτή. Η Ευθύνη για τη λειτουργία του Κτηματολογίου ανήκει ολοκληρωτικά στο ίδιο το Κτηματολόγιο.

Δεσμευόμαστε, ότι θα κινήσουμε τις διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλίσουμε στο Ροδίτη την αξιοπρέπεια που έχει ανάγκη σε ότι αφορά τη διαχείριση της περιουσίας του. Η λύση είναι μία, το Ψηφιακό Κτηματολόγιο. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πορευτούμε πλέον!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια