ΚΙΝΑΛ: Ζήτημα ίσως και λιγων ωρών για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του Κινήματος

 


 Ο κύβος ερρίφθη και όπως ολα δείχνουν είναι ζήτημα ίσως και λιγων ωρών για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

18 Οκτωβρίου του 1981, 40 χρόνια πριν το ΠΑΣΟΚ κέρδιζε τις εκλογές με το συντριπτικό 48%. Ήταν η ημέρα της αλλαγής και αυτό αποτυπωνόταν όχι μόνο στους ξέφρενους πανηγυρισμούς αλλά και στα πρωτοσέλιδα της επόμενης των εκλογών.

Μέσα από το νοσοκομείο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στέλνει το δικό της μήνυμα εν μέσω έντονης παρασκηνιακών διεργασιών ενόψει εκλογών.

«Η παράταξη της Αλλαγής είναι εδώ, να πρωταγωνιστήσει ξανά και να δώσει ελπίδα. Με το κεφάλι ψηλά, το βλέμμα στο μέλλον, ενωμένη και δυνατή, όπως αξίζει στην ιστορία της. Για μια μεγάλη Νέα Αλλαγή» σημείωσε.

«Αφετηρία…»

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε μια αινιγματική ανάρτηση για τα 40 χρόνια από την νίκη του ΠΑΣΟΚ που κατά πολλούς ερμηνεύεται και ως προαναγγελία της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

«18 Οκτώβρη 1981. Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας. 18 Οκτώβρη 2021. Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Τον κ. Παπανδρέου είχε προαναγγείλει και η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή.

«Είμαι εδώ στο Καλέτζι δίπλα από τον ανδριάντα του Ανδρέα Παπανδρέου για να στείλω ένα μήνυμα νίκης και αναγέννησης» ανέφερε ο ίδιος. Από τη γενέτειρα των Παπανδρέου ο Ανδρέας Λοβέρδος στέλνει το δικό μήνυμα σε αυτή τη συμβολική ημέρα για το ΠΑΣΟΚ καλώντας ουσιαστικά τον Γιώργο Παπανδρέου να παραμείνει στο ενωτικό ρόλο που πρέπει να έχει πρώην πρωθυπουργός.

«Ένας ρόλος εγγυητικός σοβαρότητας είναι ο ρόλος που εγώ βλέπω ότι έχουν οι πρώην πρόεδροί μας» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην πρώτη του παρέμβαση για τα εσωκομματικά στο ΚΙΝΑΛ έριξε το καρφί του στον Γιώργο Παπανδρέου.

«Βασική προϋπόθεση για να κάνει κανείς πολιτική είναι να διατηρεί τη σοβαρότητά του και ως εκ τούτου εύχομαι καλή επιτυχία στη διαδικασία που, κατά το καταστατικό του, οργανώνει τώρα το ΚΙΝΑΛ» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Μετά και την ολοκλήρωση των επαφών του με τους υποψηφίους ο πρώην πρωθυπουργός εμφανιζόταν σύμφωνα με πληροφορίες ante portas και αποφασισμένος να προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

«Η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας, ωστόσο, αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματός μας. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Η ανανέωση είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας» σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον γραμματέα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος επιμένει να θεωρεί ότι η υποψηφιότητα Παπανδρέου ανατρέπει τους συσχετισμούς σε όλο το πολιτικό φάσμα. «Αυτοί που ασχολούνται περισσότερο είναι και τα δυο μεγάλα σήμερα κόμματα» υποστήριξε.

«Ο χώρος μας έχει γίνει ξαφνικά επίκαιρος. Έχουμε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας προς τα εδώ. Θα ήταν κρίμα να τα ξοδεύουμε για το πώς κυνηγάει ο ένας την καρέκλα του άλλου» τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος.

«Ή θα συγκρουστούμε με τη συντήρηση και με τις χαμηλές ταχύτητες ή θα παραμείνουμε δέσμιοι μιας κλειστής διαδικασίας η οποία πρέπει να ανοίξει» σημείωσε ο Παύλος Χρηστίδης.

Ο χρόνος τρέχει για τους υποψήφιους καθώς μέχρι την Πέμπτη πρέπει να καταθέσουν τις 5.000 υπογραφές για να συμμετέχουν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Δεν έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα Παπανδρέου

«Χρειάζεται να κάνουμε υπομονή μέχρι την Τετάρτη» τόνισε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, υπογραμμίζοντας ότι οι πιθανότητες είναι στο 80% – 20%.

«Στις επαφές του με τους υποψηφίους, ο κ. Παπανδρέου θέλησε να διερευνήσει το ενδεχόμενο να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους αν κατέβει ο ίδιος στην κούρσα διαδοχής» ξεκαθάρισε ο δημοσιογράφος του MEGA.

«Εάν δεν είχαμε την υποψηφιότητα Παπανδρέου, τότε θα είχαμε νικητή από τον πρώτο γύρο» πρόσθεσε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πρετεντέρης υποστήριξε ότι θα πρέπει να δώσει μια εξήγηση για την υποψηφιότητά του ο Γιώργος Παπανδρέου. «Θέλει ένα αφήγημα και πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα το κάνει» σημείωσε.


Πηγή:megatv

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια