Ο χαιρετισμός του Κ.Διακογεωργίου για την HISTORIKA


Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Βιομηχανίας & Φυσικών Πόρων κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου  παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Περιφέρειας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι βασικοί συντελεστές και διοργανωτές της ΗISTORIKA  για το τριήμερο εκδηλώσεων που για τρίτη φορά θα φιλοξενήσει η Ρόδος μας. 

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης  αφού καλωσόρισε τους παράγοντες διοργάνωσης, εξήρε την εξαιρετική αυτή   δράση τους, αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του αθλήματος της ποδηλασίας, χαρακτηρίζοντας την HISTORICA ως τον συνδετικό κρίκο που ενώνει το παρόν με το παρελθόν. 

«Η ποδηλασία ένα άθλημα που συμπεριλήφθηκε στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί ένα από τα αγαπημένα αθλήματα μικρών και μεγάλων. Η Ελλάδα έχει επιδείξει ανά διαστήματα σπουδαίους αθλητές ποδηλάτες. Ένας άνθρωπος που ανέδειξε το  ποδήλατο και το άθλημα της ποδηλασίας είναι Ο Γιώργος Βογιατζής. Από τότε που ασχολήθηκα με τα κοινά μου δίδαξε πάρα πολλά ο Γιώργος.  Η Ρόδος μας είναι από τα νησιά που διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές για τους ποδηλάτες, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις γύρω περιοχές. Ειδικά το ποδήλατο αποτελούσε το βασικό μέσο μεταφοράς στις παλαιότερες εποχές και δεν είναι τυχαίο ότι στο στάδιο του Διαγόρα λειτουργεί ποδηλατοδρόμιο ήδη από το 1930, ούτε τυχαίο είναι οι διοργανώσεις Διεθνών Αγώνων.»

Η HISTORICA είναι μια σπουδαία αθλητική Διοργάνωση με σημαντικό πολιτιστικό, ιστορικό αλλά και τουριστικό ενδιαφέρον.

 Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετά την εμπειρία των επιτυχημένων διοργανώσεων των προηγούμενων ετών είναι έτοιμη να στηρίξει και τη φετινή διοργάνωση με όλα τα μέσα και τις υποδομές που διαθέτει, σε συνεργασία πάντα με τους αρμόδιους Θεσμικούς και Εθελοντικούς φορείς. 

Ο Περιφερειάρχης μας Γιώργος Χατζημάρκος είναι προσηλωμένος -άλλωστε το έχει αποδείξει- σε δράσεις εξωστρέφειας οι οποίες συνεισφέρουν στην προσπάθεια που όλοι οφείλουμε να καταβάλλουμε, προκειμένου να μετατραπεί η περιοχή μας σε πανελλαδικό και παγκόσμιο  κέντρο πολιτισμού και αθλητισμού, και παράλληλα  στην ανάδειξη και προβολή της Περιφέρειας μας ως ο ελκυστικότερος τουριστικός προορισμός.

Στη συνέχεια ο κ. Διακογεωργίου συνεχάρη εκ μέρους του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου τους εμπνευστές της ιδέας, κκ Νεμρά Μπάστιαλη, Γιώργο Βογιατζή, και Μιχάλη Καρπαθάκη  μεταφέροντας τους το μήνυμα ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα αποτελεί διαρκή και σταθερό αρωγό κάθε δράσης, πρωτοβουλίας και ενέργειας που διαθέτει δυναμισμό, εξωστρέφεια και προοπτική, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση σαφή μηνύματα ενότητας και συνεργασίας. 

Στόχος  του Περιφερειάρχη μας, ανέφερε, είναι  μέσω αυτών των δράσεων, να δώσουμε κίνητρα στους νέους και στα παιδιά  και να στρέψουμε το ενδιαφέρον τους σε δράσεις δημιουργικές και όμορφες. 

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης δηλώνοντας παρών στα αθλητικά δρώμενα εστίασε στην αξία και σημασία της μαζικής συμμετοχής  σ΄αυτά  κάνοντας έκκληση  στους διερχόμενους οδηγούς εποχούμενων οχημάτων να προσέχουν τους ποδηλάτες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια