Συμμετοχή του Δήμου Ρόδου στο Διεθνές Συνέδριο ICEGOV 2021


Συμμετοχή του Δήμου Ρόδου στο Διεθνές Συνέδριο ICEGOV 2021 για την Θεωρία και Πρακτική της Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το ICEGOV 2021 (International Conference on Theory and Practice of Electronic Governance)  ξεκίνησε το 2007 διεξάγεται ετησίως και συντονίζεται από τη Μονάδα του Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Εθνών για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση που βασίζεται στην πολιτική (UNU-EGOV). Το UNU-EGOV ανήκει στο Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Εθνών εδρεύει στην πόλη Γκιμαράες της Πορτογαλίας και είναι μια δεξαμενή σκέψης αφιερωμένη στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. βασικό κέντρο έρευνας, συμβουλευτικών υπηρεσιών και κατάρτισης· γέφυρα μεταξύ έρευνας και δημόσιων πολιτικών· ένας ενισχυτής καινοτομίας· ένας σταθερός εταίρος στο σύστημα του ΟΗΕ και στα κράτη μέλη του με ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική ένταξη και την ενεργό συμμετοχή του πολίτη.

Στη φετινή διοργάνωση το συνέδριο «ICEGOV 2021» συνδιοργανώθηκε με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στους χώρους του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου στην Αθήνα 6 έως 8 Οκτωβρίου. Λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών οι εργασίες του συνεδρίου μεταδόθηκαν ζωντανά διαδικτυακά και βρίσκονται διαθέσιμες για παρακολούθηση. 

(https://www.youtube.com/watch?v=lubGwnAEgTU&t=467s)

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχε και ο δήμος Ρόδου με την εργασία «Innovative tools for the management of feral goats. Local authority's digital governance attempts to control and reduce the number of escaped/unattended domesticated goats on the island of Rhodes Greece» Α. Tsakmakidou, P. Stamatis, Ev. Patta-Apostolidi την οποία παρουσίασε η Γεωπόνος του Δήμου Δρ Αικατερίνη Τσακμακίδου.

Ο Δήμος Ρόδου παρουσίασε ένα καινοτόμο "πρόγραμμα ελέγχου και διαχείρισης" ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων (κατσίκες), το οποίο αποσκοπεί στη μείωση του πληθυσμού τους. Οι κατσίκες αιχμαλωτίζονται σε περιφραγμένα βοσκοτόπια που προσελκύονται από υψηλής ποιότητας ζωοτροφές και το κρέας καταλήγει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Η νέα προσθήκη στο πρόγραμμα είναι η χρήση μιας ψηφιακής πλατφόρμας (aitimata.rhodes.gr) όπου το κοινό μπορεί να υποστηρίξει ενεργά τις προσπάθειες, υποβάλλοντας ψηφιακά δεδομένα (φωτογραφίες, συντεταγμένες) για τον εντοπισμό των άγριων κατσικιών, ενισχύοντας έτσι την αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών.

Κατά την διάρκεια του Συνέδριου η Εθνική Εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκής Επιτροπή DG DIGIT κα Βικτωρία Καλόγηρου πρότεινε στο Δήμο Ρόδου να υπογράψει την Διακήρυξη σχετικά με τη συνεργασία για την προώθηση του βιώσιμου ψηφιακού μετασχηματισμού στις πόλεις και στις κοινότητες της ΕΕ living-in.eu

Το ICEGOV έχει καθιερωθεί με την πάροδο των ετών ως ένα σημαντικό συνέδριο στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (EGOV) λόγω του μοναδικού συνδυασμού ακαδημαϊκών και επαγγελματιών. Το συνέδριο προωθεί την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, κυβερνήσεων, βιομηχανίας και διεθνών οργανισμών, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την ανάπτυξη της EGOV και της κοινότητάς της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια