Η Σουηδία «παγώνει» το εμβόλιο της Moderna για τους κάτω των 30 ετών λόγω παρενεργειών μυοκαρδίτιδας


 Η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τη χορήγηση του εμβολίου της Moderna κατά του κορωνοϊού στους νέους, μετά από αναφορές για πιθανές σπάνιες παρενέργειες, όπως μυοκαρδίτιδα.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά όλα τα άτομα γεννημένα το 1991 και ύστερα, ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική αρχή υγείας. Σύμφωνα με την αρχή, τα στοιχεία δείχνουν αύξηση στα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μεταξύ νέων που είχαν κάνει το εμβόλιο.

«Η σύνδεση είναι ιδιαίτερα σαφής στην περίπτωση του εμβολίου Spikevax της Moderna, ιδίως μετά τη δεύτερη δόση», αναφέρει σε ανακοίνωση, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι το ρίσκο είναι πολύ χαμηλό. Η αρχή πλέον συνιστά τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/Biontech. Άτομα γεννημένα το 1991 ή ύστερα που είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της Moderna, περίπου 81.000, δεν πρόκειται να κάνουν τη δεύτερη δόση», ανακοίνωσε η αρχή.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η σουηδική αρχή ανακοίνωσε ότι σε άτομα ηλικίας 12-15 ετών θα χορηγείται μόνο το εμβόλιο των Pfizer/Biontech.


Πηγή:star.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια