Ρόδος: Ψάχνεις parking ; - Δες Online πού θα βρεις !


Στην ψηφιακή αποτύπωση των θέσεων στάθμευσης στο κέντρο, ώστε ο πολίτης να γνωρίζει μέσω εφαρμογής αν υπάρχει ελεύθερη θέση, προχώρησε ο Δήμος Ρόδου. 

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα αρχίσει να λειτουργεί περί τα τέλη Νοεμβρίου για το parking της πλατείας Δημαρχείου, με απώτερο στόχο να επεκταθεί και στο υπόλοιπο κέντρο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν σήμερα, Δευτέρα, σε συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Καμπούρης, και ο αρμόδιος τμηματάρχης, Χρήστος Πανάς, πρόκειται για δράσεις στο πλαίσιο της μετατροπής της Ρόδου σε smart city.

Σε ό,τι αφορά στη στάθμευση, η δημοτική αρχή προγραμματίζει σε δεύτερο χρόνο να εφαρμόσει σύστημα, που θα δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να εντοπίζει ελεύθερη θέση στο κέντρο, να καταβάλλει ηλεκτρονικά το αντίτιμο της στάθμευσης και να την «κλείνει» για το όχημα του. Προϋπόθεση βέβαια για να λειτουργήσει αυτό, είναι να επανασυσταθεί η δημοτική αστυνομία, ώστε να υπάρχουν συστηματικοί έλεγχοι και ουσιαστική αστυνόμευση

Παράλληλα με τη δυνατότητα εντοπισμού κενών θέσεων που θα ξεκινήσει στο τέλος Νοεμβρίου, ο Δήμος Ρόδου εγκαθιστά 4 σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην πλατεία Κουντουριώτη (πίσω από το μέγαρο της Περιφέρειας) και στην παραλία Ιαλυσού, και θα κατασκευάσει «έξυπνες» διαβάσεις στη λεωφόρο Ελευθερίας (έναντι Ευαγγελισμού), στη Νέα Αγορά, στο Νεώριο, στην οδό Γαλλίας και στην πλατεία Ακαδημίας.

Σύμφωνα με την ψηφιακή αποτύπωση που έγινε, στο κέντρο της πόλης της Ρόδου υπάρχουν 1.847 θέσεις στάθμευσης, από τις οποίες οι 1.290 είναι επί πληρωμή, 231 ελεύθερες, 232 για φορτοεκφορτώσεις, 24 για ΑΜΕΑ και 70 για δίκυκλα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια